BILA JE VELIKA ZAVODNICA I LEPOTICA KAKVA SE RETKO SREĆE: Cela JUGA je bila ZALJUBLJENA u ovu ženu
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/domac26

mladost

BILA JE VELIKA ZAVODNICA I LEPOTICA KAKVA SE RETKO SREĆE: Cela JUGA je bila ZALJUBLJENA u ovu ženu

Jedna od najvećih dama naše javne scene od mladosti je, uz talenat i lepotu, imala "iks faktor" zbog kog ju je publika obožavala

Objavljeno:

Glumica Olga Odanović proteklih godina spada u omiljene u domaćim televizijskim serijama, gde je beskrajno šarmantna u ulogama žena s kojima nema rasprave.

Definitivno najpopularnija bila je kao Zlatana Raković u seriji "Selo gori, a baba se češlja", ali ništa manje simpatična i voljena nije bila kao Milijarda u "Vojnoj akademiji" ili kao, u poslednje vreme, Mileva u seriji "Radio Mileva".

Pored velike karijere na televiziji, Olga Odanović je izgradila zavidnu karijeru u teatru, u stalnom je angžmanu pozorišta "Boško Buha", a od 2006. godine bila je prvakinja drame Narodnog pozorišta.

Jedna od najvećih dama naše javne scene
Jedna od najvećih dama naše javne scenefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Iako je i u ranoj mladosti, od početka glumačke karijere, igrala u uspešnim filmovima i serijama, ona je u ovom periodu najpoznatija po manjoj, ali nezaboravnoj ulozi koju je glumila u čuvenom "Boljem životu".

Kao koleginica Dragiše Gige Popadića, njena junakinja je mlada lepotica koja za Osmi mart odlazi sa ostatkom ženskog kolektiva u Solun.

Tamo se sjajno provodi, pleše i lomi tanjire, a usput se zaljubljuje u grčkog pevača, s kojim provodi noć i, zatim, uvlači Gigu u nevolje kada ga na carini zamoli da joj prenese zlatni lančić koji je dobila za uspomenu od ljubavnika.

Olga Odanović u seriji 'Bolji život'
Olga Odanović u seriji "Bolji život"foto: prentscreen/youtube/domac26

Iako je imala svega nekoliko scena, Olga je obeležila ovu epizodu "Boljeg života", emitovanu premijerno 21. oktobra 1990. godine, a izgledala je, kao i danas, prelepo.

Pre dve godine glumica je, inače, donela odluku da ode u penziju čim stekne uslov kako bi oslobodila mesto nekom mlađem kolegi ili koleginici.

 Olga Odanović je izgradila zavidnu karijeru u teatru
Olga Odanović je izgradila zavidnu karijeru u teatrufoto: Amir Hamzagic/ATAImages

Ja ću verovatno otići i osloboditi mesto nekom mlađem glumcu koji će biti ponosan što je u ovom pozorištu, jer Narodno pozorište to zaslužuje. To ne znači da ću se odreći glume, već pre svega moja potreba i moja luka gde se ja usidrim. Ja ću ovde igrati predstave koje imam i trudiću se da dajem maksimum ono što je u mojim granicama mogućnosti – istakla je tada Olga.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.