TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN BIKOVIĆA, SPOMINJE SE GENODIC I STRAVIČNE STVARI: Zahtevaju se HITNE MERE, evo o čemu je reč
Foto: Vladimir Šporčić

DA LI JE MOGUĆE?

TEŠKE OPTUŽBE NA RAČUN BIKOVIĆA, SPOMINJE SE GENODIC I STRAVIČNE STVARI: Zahtevaju se HITNE MERE, evo o čemu je reč

Ovu vest objavili su odmah i uticajni svetski mediji - od Gardijana do Dejli Mejla

Objavljeno: 13:49h

Glumac Miloš Biković našao se na udaru Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine koje ga je nazvalo "Putinovim glumcem" i optužilo da "podržava genocid i krši međunarodno pravo".

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine prozvalo je HBO zbog odluke da u predstojećoj trećoj sezoni svog hit šoua "Beli Lotus" izbaci srpskog glumca.

Ovo ministarstvo je na društvenoj mreži X (nekadašnji Tviter) objavio post u kome su optužili Bikovića da podržava genocid.

- Miloš Biković, srpski glumac koji podržava Rusiju od početka invazije u punom obimu, sada će igrati u trećoj sezoni HBO-a Belog lotosa. HBO, da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo? - napisali su u svojoj objavi na Tviteru.

U objavi se nalazi i snimak Bikovića u kojem se spajaju njegove filmske uloge i replike iz scenarija sa izjavama o Rusiji, ali i nagrade koje je dobio od zvanične Moskve i Srbije.

Inače, ovu vest objavili su odmah i uticajni svetski mediji, od Gardijana do Dejli Mejla.

Miloš Biković
foto: NENAD KOSTIĆ

"Ukrajina udara na kreatore "Belog Lotusa" HBO zbog kastinga pro-Putinovog glumca Miloša Bikovića koji je dobio orden časti od ruskog lidera i podržao njegov krvavi rat: 'Dragi HBO, da li zaista podržavate genocid?', naslov je konkretno na Dejli Mejlu.

Podsetimo, Biković je rusko državljanstvo dobio 2021. godine i lično ga je Vladimir Putin pohvalio i nagradio zbog doprinosa ruskoj umetnosti i kulture.

Još 2019. je pisano da mu je ulaz u Ukrajinu zabranjen iz bezbednosnih razloga.

1 / 5 Foto: Damir Dervišagić

- Nisam dobio obrazloženje zašto mi je zabranjen ulazak. Smatram da je takav način razmišljanja neracionalan i vodi u izlolaciju Ukrajine. Umetnost stvara mostove. Zabranjivati umetnicima da dolaze u Ukrajinu, pogotovo onima koji se ne bave politikom niti se o istoj izjašnjavaju, potez je destruktivan. Još kad se uzme u obzir to da smo mi bratski narodi, stvar postaje još apsurdnija... - poručio je Biković tada za Novosti, a onda je u šaljivom tonu dodao:

- Razumem ja da im se možda ne sviđa kako glumim, ali nije baš toliko loše da me proglase za "pretnju po nacionalnu bezbednost Ukrajine".

Bonus video:

00:13

ESPRESO OTKRIVA! SLADJA ALEGRO ZAPEVALA PROLAZNICIMA NA ULICI: Klub KRCAT, ljudi stajali u redovima ISPRED

(Espreso/Blic/Dejana Nikolić/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.