JUGA GA JE UZDIZALA DO NEBESA, KARIJERA MU TRAJALA 8 GODINA: Doživeo TRAGEDIJU I NESTAO, njegov život je MISTERIJA
Muzičar, Foto: prentscreen/youtube/Prch .me

uspomene

JUGA GA JE UZDIZALA DO NEBESA, KARIJERA MU TRAJALA 8 GODINA: Doživeo TRAGEDIJU I NESTAO, njegov život je MISTERIJA

Životna priča čuvenog muzičara tera suze na oči

Objavljeno:

Legendarnom muzičaru Miladinu Šobiću za kratko vreme pošlo je za rukom da pokori javnu scenu i osvoji srca publike širom zemlje i regiona.

Iako su se uspesi nizali kao perle, životna priča Miladina Šobića nije bila nimalo laka, a malo ko zna da su srce ovog muzičara slomile porodične tragedije.

Detinjstvo je proveo u Nikšiću, gde je završio osnovnu i srednju školu, a potom upisuje fakultet za turizam u Dubrovniku.

Pesme je počeo da komponuje još u srednjoj školi, a prvi singl "To sam ja, zazvoni zvono" snimio je 1975. Ipak, numera "Sonata" posebno se izdvojila i postala nezvanična studentska himna u Dubrovniku.

Sa pesmama počela je da raste i njegova popularnost koja se s vremenom proširila na sve zemlje bivše Jugoslavije. Početkom osamdesetih nizao je sjajne i originalne hitove: "Džemper za vinograd", "Od druga do druga", "Marija", "Ožiljak" i druge. Karijera mu je trajala osam godina.

Na vrhuncu popularnosti zadesila ga je velika porodična tragedija. Naime, njegova sestra Šeherezada teško se razbolela, zbog čega on donosi odluku da se povuče sa javne scene.

Ostaće legendarna priča o tome da mu je ponuđeno snimanje dueta sa slavnim Lajonelom Ričijem i da je Šobić odbio dok mu sestra ne ozdravi. Nažalost, ubrzo je preminula.

Kantautor je već bio snimio pesme za treći album, koji je pod nazivom “Barutana ljubavi” čekao na objavu. Ni on se nikada nije pojavio.

U godinama koje su usledile neke od neobjavljenih pesama osvanule su na internetu, a jedna od njih, “Ašik Ajša”, stekla je kultni status među Šobićevim fanovima.

U estradnim kuloarima šuškalo se da je životna priča Miladina Šobića posle sestrine smrti krenula drugim tokom. Jedni su govorili kako je postao monah, drugi da se osamio na planini.

Ipak, jedina zvanična informacija potvrđena od strane Šobićevog rođaka Vanje Radovanovića je da je 2013. godine doživio moždani udar, te da se nalazi u bolnici gde se uspešno oporavlja, piše Still.

Kako piše pomenuti medij, Vanja je otkrio i to da Miladin još stvara, ali u tišini. Šobić je 2017. godine u Crnoj Gori dobio status istaknutog kulturnog stvaratelja, ali se na dodeli nije pojavio.

Životna priča Miladina Šobića misterija je za javnost, a činjenica da iza njegovog nestanka plovi aura tajne, ne prestaje da intrigira stare, ali i nove generacije.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Gloria/Milena Jeremić/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.