OVA ŽENA OSTAVILA JE TRAG NA DUŠI TOME ZDRAVKOVIĆA: Isplivala FOTKA kada su bili ZALJUBLJENI I SREĆNI
Toma Zdravković, Foto: printscreen/youtube/Toma Zdravković

uspomene

OVA ŽENA OSTAVILA JE TRAG NA DUŠI TOME ZDRAVKOVIĆA: Isplivala FOTKA kada su bili ZALJUBLJENI I SREĆNI

Čuveni pevač i veliki emotivac Toma Zdravković voleo je muziku i lepe žene

Objavljeno:

Toma Zdavković je bio jedan od naših najpoznatijih pevača, a srca publike osvajao je iskrenom emocijom, jer su pesme koje je pisao i pevao nastajale na osnovu njegovog sopstvenog iskustva.

Njegov život donekle mogli smo da upoznamo nakon filma "Toma", a ono što je za njega bilo karakteristično bila je ljubav prema dobroj pesmi, čašici i ženama.

Za života čuveni pevač se ženio četiri puta. Njegova prva supruga Olgica rodila mu je ćerku Žaklinu, ali ljubav nije dugo trajala, pa su se već posle nekoliko meseci razveli u Osjeku.

Toma je inspiraciju za pesme crpeo iz ličnih iskustava, a njegov talenat prepoznala je izdavačka kuća Diskos uz pomoć koje je Toma i snimio prvu svoju ploču. Dok je radio u Gradskom podrumu upoznao je svoju drugu suprugu Milicu Božić, s kojom je bio u braku oko dve godine.

Ipak, ni ovaj brak nije izdržao pod pritiskom poročnog života kakav je vodio ovaj veliki srpski boem. Od Milice se razveo nakon dve godine braka, a ona se kasnije ponovo udala i rodila dvoje dece.

Treća supruga imala je posebno mesto u Tominom životu. Prelepa žena Nada s kojom se upoznao na letovanju 1972. u Budvi od prvog dana je ukrala njegovo srce. Venčali su se na Ostrvu cveća, uz pesme Usnije Redžepove i Anđelke Govedarević.

Uprkos velikoj ljubavi i ovaj brak je vrlo kratko trajao, a krah ljubavne veze bacio je Zdravkovića u očaj. Nastavio je da se opija, iako mu je zdravlje bilo ozbiljno narušeno.

Ko god je pratio Tomin rad, zna da je pesma "Nado, Nado" bila posvećena upravo njoj.

- Ništa nije izmišljao, sve što je opevao stvarno mu se i dešavalo. Život je pisao pesme, a Toma ih je samo zapisivao. Zato su i danas veliki hitovi. Nema čoveka koji se u nekom trenutku svog žvota ne pronađe u Tominim pesmama. Bio je izuzetno emotivan i teško je podnosio ljubavne rastanke. Sećam se, kada se razveo od treće žene, Nade, deset dana bio je van sebe. Mnogo je suza proliveno dok nije nastala pesma “Nado, Nado”. Eto, takav je bio moj Toma - ispričao je jednom prilikom njegov brat Novica Zdravković.

- Posle razvoda se razboleo. Kada su se rastali, nije izlazio iz kuće 10 dana i stalno je pio. Posle toga je otišao u Nemačku i nije dolazio pet godina. Nada je bila izuzetno lepa i jedina Tomina supruga kojoj je posvetio pesmu - dodao je on.

Nakon velikog razočarenja Toma je otišao u Kanadu, a potom i za Ameriku gde je upoznao četvrtu suprugu Gordanu sa kojom je i ostao do smrti.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Glossy/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.