"NE ZNAM DA LI JE ONA KEBINA ŽENA ILI PEVAČICA" Kakav udar POZNATOG SRBINA na HRVATSKU pevačicu, sve se ORI
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

DA LI JE MOGUĆE?

"NE ZNAM DA LI JE ONA KEBINA ŽENA ILI PEVAČICA" Kakav udar POZNATOG SRBINA na HRVATSKU pevačicu, sve se ORI

Poručio joj da "bolje da se ne meša čija je pesma srpska, a čija crnogorska"

Objavljeno:

Pevačica Severina Vučković za doček Nove godine je nastupala u kotorskom Starom gradu. Tom prilikom je pevala pesmu "Ivanova korita", a potom okupljenima poručila: "Ne dajte Crnu Goru".

Tim povodom se sada oglasio Milutin Popović Zahar koji je autor pesme koju je Severina otpevala. On je tom prilikom objasnio kako je nastala pesma i poručio pevačici da ne treba da se meša u to čija je pesma Srpska, a čija Crnogorska.

- Moj otac je iz Vlasojevića, a majka iz Loznice. On se školovao se u podnožju Njegoševe kapele gde su Ivanova korita. Mi smo se preselili u Srbiju u nekom trenutku, u Loznicu i ostali Srbi. Kad se moj stric doselio u Srbiju, on je bio na samrti. Ja sam na dan bombardovanja Televizije Beograd otišao da ga vidim i hteo da mu donesem vodu sa Ivanovih korita. Njegova žena mi je rekla: "Daj mu bilo koje vode sa bilo kog izvora". On je rekao na samrti da to nije voda sa Ivanova korita. Ja onako, sav potresen, prelazio most pod bombama, u glavi mi je zazvonilo: "Ne pomaže voda majko, sa korita Ivanova". To je moja najlepša Srpska pesma - rekao je on.

Zahar o Severininoj izjavi
Zahar o Severininoj izjavifoto: Damir Dervišagić

- Nemam pojma šta Severina govori. Ja uopšte ne smatram da je ona estradna ličnost. Ona je jedna javna ličnost - ja ne znam da li je ona pevačica, Kebina žena ili šta uopšte. Bolje bi bilo da uredi svoj život, nego da se meša čija je pesma srpska, a čija crnogorska - rekao je Zahar za "Blic".

Inače, Severini se obratila i ćerka Merime Njegomir, Ljubica i objasnila pevačici da nije otpevala nikakvu crnogorsku pesmu, već veliki hit njene majke čiji je autor jedan Srbin.

Bonus video:

00:07

Severina na nastupu Indire Radic

(Espreso/Blic/Prenela:M.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.