PRAZNIKE PROVODILA U NEMAČKOJ, OTKRILA SVE O SVOJOJ PORODICI: Mirka Vasiljević za Espreso o INTIMNIM TRENUCIMA
Mirka Vasiljević, Foto: Espreso ilustracija, Antonio Ahel/ATAImages

intervju

PRAZNIKE PROVODILA U NEMAČKOJ, OTKRILA SVE O SVOJOJ PORODICI: Mirka Vasiljević za Espreso o INTIMNIM TRENUCIMA

Mirka je sumirala ovu godinu, pa otkrila i kako je sa porodicom provodila vreme u Nemačkoj

Objavljeno: 10:24h
Ivana Radivojević

2023. godina samo što nije gotova, a nova 2024. nam kuca na vreata. Na samom kraju godine sumiramo gde smo pogrešili, šta smo sve dobro uradili i koliko smo napredovali. Kako mi, tako i poznati.

Zanosna i popularna glumica Mirka Vasiljević je za naš portal sumirala svoju 2023. godinu, ali i otkrila kakve uspomene je vežu za novogodišnje praznike.

Na samom početku razgovora glumica nam je otkrila šta će rado zaboraviti, a šta pamtiti u 2023. godini, kao i da li joj se nešto loše desilo iz čega je nešto i naučila.

Posao je nešto što voli i što je ispunjava
Posao je nešto što voli i što je ispunjavafoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Sama pomisao na Novu godinu sadrži u sebi i tu reč "nova", što nam govori da je to nešto novo što nam se dešava u životu. Treba da mu damo šansu, da osvestimo, naučimo, prihvatimo, uživamo, ili da nam budu kvalitetna i dobra životna lekcija u nekoj novoj situaciji, kako treba ili ne treba da postupimo...U Novoj godini uvek postavljam sebi nove ciljeve, svoje nove ideje, neka nova napredovanja, sama sa sobom, jer kad sam ja osvećena sama sa sobom, i napredujem, i radujem sebi, samo tim sam bolja verzija sebe, a onda sam i zadovoljnija, i ispunjenija, i stabilnija sama sobi. Do sada sam svakako beskrajno zahvalna što nikada nisam imala toliko nešto negativno da mi se desilo u životu, da je ostavilo posledice, već su to neke sve bile životne stvari koje su sa razlogom došle u moj život, i iz kojih se potrudila nešto da naučim. Da budemo stabilni s obe noge na zemlji, da znamo ko smo, šta smo i bili, šta smo sada, a kada krenemo nizbrdo, da opet i to osvestimo, naučimo nešto iz toga, i da uz dobru podršku, i uz želju, volju, rad, trud, i sa ljubavlju, koja mislim da je bitan pokretač u životu, se potrudimo da krenemo uz život na gore", počela je glumica razgovor za Espreso portal.

U šali voli da kaže da je sa organizacijom u dobrim odnosima
U šali voli da kaže da je sa organizacijom u dobrim odnosimafoto: Nemanja Nikolić

Mirka nam je otkrila i da li ima neki novogodišnji običaj koji je specifičan za njenu porodicu.

"Od malih nogu sam rasla u porodici gde sam učena da su praznici jako lepi delovi godine. Gde se svi posvećujemo jedni drugima, gde porodično imamo vremena za nas i uspešno smo jedni drugima. Tako da sam se od malih nogu radovala praznicima. I dan danas u svojoj porodici gledam da tako bude, da svoju decu time učim. Što se tiče nekih posebnih priprema, nekako gledala sam uvek da nam je kuća moja porodična praznično okićena. Da zajedno učestvujemo u tom kićenju, da pravimo sitne kolače - baka, tetka, mama i ja. I da to posle s ponosom i radošću služimo u nekim lepim činijama ostalom delu porodice. Taj neki miris kuvanja, miris cimeta, šećera u prahu mi je uvek onako prisutan jer smo tada uvek spremali ono što svi najviše volimo da jedemo. I ono možemo i detaljno i polako spremati jer tada imamo vremena za to. Tako nekako gledam da bude sada i u mom domu. Moji baka i teka po majčinoj strani, za koje sam jako vezana, su svoj radni vek proveli u Nemačkoj. Tako da kada pomislim na praznike, u glavi su mi i odlasci kod njih, putovanja, provođenje nekog vremena tamo sa njima. Gde sam eto imala priliku i da kao dete širim svoje ove vidike. Da vidim kako to u drugoj zemlji se praznuje, kako oni kite. I onda sam imala eto mogućnost da i kao mala pravim miks u mojoj kući tih nekih načina kako oni kite i kako kitimo mi. Pa da uzmemo svega što nam se sviđa i da napravim onako da meni bude idilično i bajkovito, otkrila je glumica"

Opisala najlepše momente
Opisala najlepše momentefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Mirka je opisala i najlepše sećanje koje ima iz detinjstva.

"Kada niko iz porodice nigde nije žurio, kada smo imali vremena za zajednički doručak, ručak i večeru za jednim velikim stolom, jer nas, osnovnih u porodici, ima 11, i dan danas smo svi jako vezani jedni za druge. Ti momenti su posebni, gde možemo da gledamo filmove zajedno, slušamo muziku, pričamo, smejemo se, prosto budemo usmereni jedni na druge, a opet možemo da sedimo i ćutimo, da budemo u jednoj zdravoj, lepoj i prijatnoj tišini, gde se svako na svoj način odmara od cele godine", izjavila je Mirka za Espreso pa otkrila kako je u detinjstvu provodila najlepše porodične praznike: "Naše porodično vreme je nešto što mene podseća na te najlepše novogodišnje trenutke. Odlazili smo i kod bake i deke u Nemačku, gde smo imali priliku da onda u njihovom stanu na srpski način i u srpsku tradiciju dočekamo praznike. Kada bismo izašli na ulice, posmatrali bismo kako oni praznuju i kako slave. Tako smo mogli primeniti neke stvari koje su nam se dopale, bilo da je reč o receptima ili dekoraciji".

Upitali smo Mirku i kako balansira između privatnih i poslovnih obaveza tokom praznika.

"U šali volim da kažem da sam sa organizacijom u dobrim odnosima, jer od malih nogu ili tinejdžerskog perioda sam morala već dobro da naučim da se organizujem kako bih stigla da uredim sva snimanja koja sam tada imala, a poprilično ih je bilo kroz "Anđele 2", "Ljubav naviku i Panika", i ostale projekte koje sam radila. Uz moju osnovnu tada obavezu, a to je bila škola, učenje i dobre ocene, već tada sam naučila sebe da organizujem, da sve što imam od obaveza ne čekam sutra, ne čekam kasnije, nego da sve sada i odmah, ako je moguće, završavam i rešavam", otkrila je glumica za naš portal.

Odlično organizuje vreme
Odlično organizuje vremefoto: Printscreen Instagram/bojanvukadinov

Iako je mlada mama i uspešna glumica, Mirka otkriva da se oseća ponosno kada uspe sve da završim i sve stigne na vreme.

"Zatim sam kao mlada devojka dobila već prvo dete gde sam morala i te obaveze onda da ufiltriram, moje i poslovne i privatne obaveze. Tako da sam nekako naučila kako moram sebe i svoju godinu da organizujem, a da sve stignemo. Naravno, dešava se ponekad da kad je već kraj godine i dolaze ti praznici, osećam se umorno jer je već kraj godine. Ali onda pomislim da uskoro dolaze neradni dani i da će sve proći, pa i ta jurnjava, i da se beskrajno radujem onda tim momentima kada skoro ništa ne radim i kada je većina ljudi kod kuće jer to uskoro dolazi. Da se tome radujem jer to je lepo i to će kratko trajati i to će proći, tako da uvek nekako se radošću gledam unapred šta nam lepo dolazi i radujem se tom nečem novom. Osećam se ponosno da uspem sve da završim i sve da stignem", izjavila je Mirka za Espreso i za sam kraj otkrila kako sumira kraj godine i da li uživa u dekorisanju doma za pranike:

Ponosna na sve što uradi
Ponosna na sve što uradifoto: Petar Aleksić

"Posao je nešto što volim, što mi ispunjava i veliki je luksuz što imam mogućnost da se bavim poslom kojim volim. Tako da pred kraj godine imam priliku da sumiram šta sam to uspela da uradim, kakve sam planove imala, šta sam sve stigla, šta želim tek da postignem i zacrtam za neku Novu godinu. Postoje definitivno stvari koje mene lično ispunjavaju, jer je gluma negde deo mog krvotoka. Ona je našla put do mene kao do devojčice, a ne i ja do nje. Već kada sam došla u neke godine, da se vidim šta bih bila, poslovno to već negde i bila. Sve te obaveze oko praznika su jako lepe, kako god da su naporne, spremanje poklona i dekorisanje kuća. Jer na kraju imate lepu kuću, obradujete nekog lepim poklonom, tako da uvek gledam te neke lepe stvari i momente u tim trenucima koji mi onda daju snagu. Da kažem da mogu ja to, želim ja to, jer ću raditi nešto dobro i na kraju ću se osećati dobro. A uvek je rezultat bitan".

Bonus video:

03:14

Mirka Vasiljević bez Vujadina na događaju

(Espreso / Ivana Radivojević)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.