PREMINUO ČUVENI GLUMAC: Evo kako će publika pamtiti Miloša, ostavio je NEIZBRISIV TRAG
Smrt, Foto: Profimedia

tuga

PREMINUO ČUVENI GLUMAC: Evo kako će publika pamtiti Miloša, ostavio je NEIZBRISIV TRAG

Bio je član Dramskog ansambla SNG Maribor

Objavljeno: 09:56h

Pozorišni i filmski glumac Miloš Batelino preminuo je u 71. godini. Bio je član Dramskog ansambla SNG Maribor od 1996. godine do penzionisanja.

Dobitnik je mnogih nagrada, pojavio se i u filmovima "Splav meduze", "Raseljeno lice", "Crveni bugi ili kakva je tvoja devojka", "Tri priloga slovenačkom ludilu", "Do konca i naval", "Trianđeo", "Karmen", "Petlov doručak".

Miloš Batelino rođen je 23. juna 1953. godine u Ljubljani. Godine 1956. porodica se seli u Beograd, a 1963. godine vraća se u Maribor, gde završava osnovnu i srednju školu i povremeno se uključuje u rad u Amaterskom pozorištu Slava Klavor.

Godine 1974. upisao je AGRFT, koji je završio kao diplomirani ulogom Edka u predstavi "Mrožkovljev Tango". Za pomenutu ulogu dobio je Borštnikovu nagradu za mladog glumca. Bio je zaposlen tri sezone u PDG Nova Gorica, od 1982. do 1996. godine u Slovenskom mladinskom gledalištu u Ljubljani, a od 1996. godine u Drami SNG Maribor.

Pored pozorišne glume, oduvek je bio zainteresovan za bioskop i glumio je u nekoliko slovenačkih filmova, a za ulogu u filmu "Splav od meduze" nagrađen je na Nedelji slovenačkog filma (1981) u Celju, pišu Slovenske novice.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Slovenske novice/prenel:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.