OVE USLOVE JE MORALA DA ISPUNJAVA SUROGAT-MAJKA SINA MARIJE ŠERIFOVIĆ: Ovo su dosada bili NEPOZNATI DETALJI
Marija Šerifović, Foto: © ATA Images

pogledajte

OVE USLOVE JE MORALA DA ISPUNJAVA SUROGAT-MAJKA SINA MARIJE ŠERIFOVIĆ: Ovo su dosada bili NEPOZNATI DETALJI

Pevačica je ceo proces držala u strogoj tajnosti među najbližima

Objavljeno:

Vest da je Marija Šerifović uz pomoć surogata postala majka dečaka Maria šokirala je i pozitivno iznenadila ceo region.

Pevačica je ceo proces držala u strogoj tajnosti među najbližima, a pored majke Verice, koja je od prvog momenta znala za sve planove svoje ćerke, među prvima su srećne vesti čule i tri Marijine drugarice, koje su sa njom u martu bile na kraćem odmoru u Dubaiju. Jedna od njih je Jovana Pajić, s kojom se Marija druži već godinama.

Odmah nakon povratka iz Emirata, Marija je i dobila informaciju da je ženi koja je izabrana da iznese trudnoću opstao plod, pa se gotovo istog trenutka hitno uputila u Los Anđeles, kako bi s njom provela prve dane trudnoće, ali i kako bi od doktora i stručnjaka iz te oblasti dobila sve nove informacije, koje su se ticale ovog dela mukotrpnog procesa.

- Idem u El - Ej hitno i neplanirano. Ova avantura će biti jako zanimljiva, jer mi se nikad nije desilo da idem za Ameriku, tojest Los Anđeles na četiri dana - rekla je u jednom od svojih vlogova na Jutjubu Marija u martu.

Kako bi bila uz ženu koja je tad započela surogat trudnoću, pevačica je tokom prethodnih meseci češće išla u Ameriku nego obično, pa je tako već prilikom sledećeg odlaska u maju sa sobom povela i Vericu. Šerifovićka seniorka je tad i upoznala "savršenog surogata", kojom je, kao i ćerka bila oduševljena.

Inače, da bi na ovaj način postala majka, Marija je sa ženom koja je izabrana za ovu proceduru, potpisala i ugovor o tajnosti. Kao i sam proces, i uslovi koje je ova žena morala da ispuni su bili jako teški.

Od žene surogata se, između ostalog, zahtevalo i da nikad nije koristila drogu, alkohol i cigarete, bilo joj je zabranjeno da tokom procesa farba kosu, ide u saunu, ali i da ima seksualne odnose tokom tri nedelje od oplodnje. Osim ovih uslova iz ugovora koji je bio potpisan pre početka čitavog procesa, u njemu se nalazi i klauzula po kojoj je Marija sve vreme trajanja trudnoće bila uključena u čitav proces, tokom kojeg je pratila razvoj bebe.

Iako su plaćene za svoje usluge, većina surogat-majki ima altruističke motive i uživaju u trudnoći. Tako u ugovoru postoji odredba o očekivanjima surogat majke u pogledu kontakta nakon rođenja bebe, pošto neke od njih često žele mogućnost da povremeno pošalju ili dobiju prazničnu čestitku ili fotografiju bebe koju su donele na svet.

Pošto je Šerifovićeva surogata izabrala u Americi, neke od osnovnih karakteristika koje ona mora da poseduje da bi i ušla u izbor je i da bude psihički i fizički zdrava i da ima između 21 i 42 godine, a poželjno je da je mlađa od 35. Takođe, morala je da pre surogata ima bar jedan porođaj i to normalan, kao i da je svaka trudnoća bila bez komplikacija. Da bi žena ostvarila pravo da bude surogat-majka ne sme da ima više od dva porođaja carskim rezom, a i jedan od uslova je da bude situirana.

One dobijaju oko 50.000 dolara uz mogućnost još dve nadoknade od po 10.000 dolara. Mogu da traže da im se obezbedi i odeća i druge nadoknade za privatne potrebe.

Podsetimo, Marija je vest da je postala majka podelila na svom Instagramu uz emotivan opis:

- Ljubav je došla. Nebo je osvetlila najlepša zvezda mog života. Rodio se Mario. Neka te, sine, život vodi stazama svojim najlepšim, a ja te svojom ljubavlju čuvam od tuge i od ljudi. Hvala svima što šalju ljubav i neka tiho i toplo bude sve ono što dolazi od vas ka njemu. Volim vas sve! Love, M&M - napisala je pevačica uz dirljivu fotografiju bebe koja spava.

Bonus video:

07:12

MARIJA ŠERIFOVIĆ U EMISIJI PUSTI BRIGU BEZ DLAKE NA JEZIKU: Moja publika - to su inteligentni ljudi - A SVI OSTALI, PRAŠTAJTE!

(Espreso/Kurir/prenela:B.S)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.