"KAJEM SE ŠTO MU NIKADA NISAM REKAO" Irfan Mensur NE MOŽE DA PREŽALI što Lauševiću nije kazao ove reči, DIRLJIVO
Foto: Dragana Udovičić, © ATA Images

emotivno

"KAJEM SE ŠTO MU NIKADA NISAM REKAO" Irfan Mensur NE MOŽE DA PREŽALI što Lauševiću nije kazao ove reči, DIRLJIVO

Mensur i Laušević bili su veliki prijatelji

Objavljeno:

Glumac Žarko Laušević preminuo je 15. novembra, a mnogi njegovi prijatelji oprostili su se od njega dirljivim rečima.

Kao jedan od najemotivnijih govora u sećanju svih ostaće onaj koji je Irfan Mensur govorio povodom smrti slavnog glumca i njegovog velikog prijatelja.

"Ne znam da li je bio najemotivniji. Bio je možda i najistinitiji, pa je ta istina dirnula ljude. Nisam hteo da kažem šta svi znamo o Žarku Lauševiću. Nikada ne bih ispričao sve što znam o pokojnom Zoranu Bečiću, Meši Selimoviću ili Rejhanu Demirdžiću. Želim da pričam o ljudima koji imaju svoje ime i prezime. Kada govorite o njima, govorite sa razumevanjem koliko su oni bili veliki. Kada se govori o takvim ljudima, ne može se preskočiti njihova izdržljivost. Nažalost, iza Rejhana neke anegdote, nekoliko slika, iza Selimovića monumentalnost njegovih dela, takva je bila njegova umetnost", rekao je Mensur za medije, a potom je govorio o prijateljstvu sa Lauševićem.

Irfan Mensur i Žarko Laušević bili su veliki prijatelji
Irfan Mensur i Žarko Laušević bili su veliki prijateljifoto: Zorana Jevtić

"Imao sam tu sreću da Žarka poznajem od trenutka kada se pojavio u Beogradu, naše prijateljstvo nije bilo ni na kakvoj koristi, ali smo se prepoznali kao ljudi, koji imaju ista interesovanja, isti smisao za život, isti smisao za humor , iste želje, zato se nismo odvajali ni kad je bio u Americi. Ostali smo na telefonu. Naše šetnje su poznate, razgovaramo preko video poziva, on šeta Njujorkom, ja šetam Beogradom i razgovaramo. Žarko je bio višestruko talentovan čovek. Zaista sam mu se divio, i zato se nismo družili."

Žarko Laušević
Žarko Lauševićfoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Nikad to nisam rekao i kajem se što mu nikad nisam rekao: "Zare, ja ti se divim." Sad ako me čuje i ako čita, a on sve čuje i čita sve, jer je uvek bolje znao šta je bilo dešavalo i u Bosni i u Srbiji, nego što sam znao živeći na ovim prostorima. Neka čuje da sam mu se divio, jer sam prepoznao izuzetnog čoveka", rekao je glumac za "Dnevni avaz".

Bonus video:

01:38

Irfan Mensur drži govor na komemoraciji Žarku Lauševiću

(Espreso/Dnevni avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.