JUGOSLOVENSKA DIVA KOJA JE LEPOTOM OČARAVALA: Bila je ŽENA slavnog KOŠARKAŠA, njen KRAJ mnoge je BOLEO
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/Mira Adanja-Polak - zvaničan kanal

sećanje

JUGOSLOVENSKA DIVA KOJA JE LEPOTOM OČARAVALA: Bila je ŽENA slavnog KOŠARKAŠA, njen KRAJ mnoge je BOLEO

Studirala je na klasi FDU s Mikijem Manojlovićem i Predragom Ejdusom, a baš kada joj je karijera krenula uzlaznim putem – odlučila je da pođe za svojim srcem

Objavljeno:

Proslavljena glumica Vesna Malohodžić bila je jedna od najlepših žena jugoslovenskog filma i televizije, a obeležila je neke od najuspešnijih ostvarenja.

Prvi put se na velikom platnu pojavila u filmu "Život je masovna pojava", a imala je priliku da igra i u "Sutjesci", "Trenu", "Nije nego", "Slomu", "Pravoj ljubavi" i mnogim drugim, dok je poseban utisak ostavila kao Simona Šljivić u "Više od igre".

Njena porodica nije bila oduševljena Vesninim izborom karijere, ali je jedan trenutak bio preloman da joj pruže ogromnu podršku.

Moj otac vazduhoplovac završio je Kraljevsku vojnu akademiju u Londonu i bio protiv toga da studiram glumu. Ali kada je video da je cela Arena na nogama u Puli i da se deset minuta klanjaju Gidri Bojaniću i meni, prestao je da se opire... Još se sećam njegovih reči: „U ovom poslu je sve neizvesno. Ti ćeš stalno morati da čekaš, a znam kakva si. Ubiće te to čekanje. To se na kraju i desilo – ispričala je Vesna.

Veoma mlada se udala za Dragutina Miška Čermaka, čuvenog košarkaša Partizana, a zbog ljubavi je s njim svojevremeno napustila Jugoslaviju i možda propustila neke prilike.

– Trenutno mi boravak u Holandiji služi da naučim dobro engleski, da idem na časove baleta koji sam ovde učila desetak godina, da čitam i gledam televiziju – rekla je tada glumica, koju je holandska televizija angažovala da igra u dečijoj seriji.

Kako je pisao Yugopapir, ovaj bračni par je toplo primljen na Zapadu, a za Vesnu su tek kasnije u Holandiji, gde je Čermak igrao za KK Donar, saznali da je poznata glumica. To joj, pisalo se, nije smetalo jer je svakako planirala da gradi karijeru u Jugoslaviji, a priznala je i da ne ne razmišlja i nerado govori o honorarima.

Dok sam bila kod roditelja, oni su me izdržavali. A od kad sam se udala – zna se – rekla je kroz smeh.

Glumica je jednom prilikom gostovala u emisiji Mire Adanje Polak, kada je istakla da joj nikada ništa nije bilo važnije od porodice, iako joj se smešila ogromna karijera.

Meni je uvek bila primarna porodica. Znate da sam se odrekla pozorišne karijere kada sam sa suprugom odlučila da odem u inostranstvo. Porodica je na prvom mestu, vaš prirodni akumulator, koji vas pokreće da stvarate – rekla je.

Poslednju ulogu Vesna Malohodžić je odigrala u TV drami "Teatar u Srba" 1992. Od tada više nije stala ispred kamere, a tvrdila je da nije dobila nijedan poziv iz sveta kinematografije. Usledili su zdravstveni problemi i velika neizvesnost.

Godine 1994. sam se teško razbolela od opake bolesti i borila sam se tim skoro 10 godina. Da prevaziđem sve to bilo je jako teško, naporno, znate neizvesnost... Da li ću dočekati proleće? Tada shvatite da je život jako kratak. Jedina porodica u tom periodu bili su moja porodica i moj suprug. Njima je bilo teško, jer mene je trebalo podneti. U tim situacijama se razbijete kao kristalna čaša u hiljadu komada koja se više neće sastaviti. Sebi morate da govorite da možete dalje. Sve se dobro završilo – ispričala je glumica.

Vesna Malohodžić preminula je u Beogradu 4. februara 2022. godine, a sahranjena je nekoliko dana kasnije u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Njen suprug Dragutin Čermak umro je samo četiri meseca ranije.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Glossy)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.