PAVLE MENSUR OPISAO KAKO JE UPOZNAO LAUŠEVIĆA U KAFANI: Na rastanku dobio POSBAN POKLON, evo i koji (FOTO)
Pavle Mensur i Žarko Laušević, Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Dragana Udovičić

EMOTIVNO

PAVLE MENSUR OPISAO KAKO JE UPOZNAO LAUŠEVIĆA U KAFANI: Na rastanku dobio POSBAN POKLON, evo i koji (FOTO)

Pavle Mensur je opisao kako je upoznao pokojnog glumca Žarka Lauševića i šta je od njega dobio na poklon pri rastanku

Objavljeno:

Pavle Mensur oprostio se emotivnom porukom od legendarnog Žarka Lauševića, koji je preminuo danas, 15. novembra, nakon kraće bolesti.

Sin glumca Irfana Mensura, Pavle u svojoj tužnoj objavi otkrio kako je upoznao legendarnog Lauša, dok je još davne 2015. godine išao u srednju školu.

- Žarka Lauševića upoznao sam kao srednjoškolac 2015. godine u kafani Manjež. Sedeo sam sa njim neko vreme, presrećan što sam konačno dobio priliku da upoznam svog filmskog heroja kom sam se toliko divio. Pričali smo o raznim stvarima, a on me je vrlo fokusirano slušao šta sam imao da kažem na svaku temu, to me je fasciniralo. Ta iskrenost i dobronamernost koja je od prvog momenta kad sam ga video zračila iz njega. Jedan klinac, jedan, slobodno mogu da kažem fan, ga u kafani za stolom davi, po verovatno 700.000. put, na verovatno iste teme kao i svi ostali koji su pratili njegov rad i divili se njegovoj glumačkoj veličini, a on je slušao - počeo je glumac i dodao:

- Jednog momenta samo došli na temu fakulteta, i ja sam mu rekao da mi je želja da upišem glumu na FDU. Onda je on meni ispričao kako je pre upisa na isti fakultet, upoznao velikog Branu Petrovića, čiju je poeziju voleo da čita. Na rastanku Brana mu je poklonio svoj Zippo upaljač, kao sećanje na njega i njegovu želju da uspešno upiše glumu i ostvari svoj snove.

Koliko je Žarko bio veliki, govori činjenica da je u jednom trenutku pozvao mlađeg kolegu kada je saznao da je primljen na FDU.

Poklan koji je Pavle dobio od Žarka
Poklan koji je Pavle dobio od Žarkafoto: Printscreen/instagram/pavlemensur

- Prošlo je pune tri godine, a ja ga posle te večeri nikada nisam video i čuo, izašao sam na prijemni, upisao glumu i posle samo jednog dana zazvonio mi je telefon na kom je bio pozivni broj iz Amerike. Javio sam se zbunjen, jer tamo nemam nikoga, a što bi rekao Bajaga sa druge strane žice, i brate da mi vidiš lice faking Žarko Laušević! Rekao mi je da je tražio moj broj telefona jer već nekoliko dana proverava sajt fakulteta i da je pročitao listu na kojoj je bilo moje ime. Nakon tri godine i svih svojih životnih komplikacija setio se nečega sto sam i ja zaboravio. Zamolio me je da za dva dana dođem do Manježa jer želi da mi čestita. Nastavak nadam se da možete da pretpostavite... Čovek mi se izvinjavao što sto u Americi nisu mogli da ugraviraju latinično Š, pa je morao da napiše SH. Posle toga smo snimali zajedno tri serije i jedan film.

Mensur je objavio fotografiju i upaljača koji je dobio od Lauševića.

Bonus video:

00:09

Espreso na festivalu Street Food u Berlinu

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.