Ovacije za Jasmin Levi u Novom Sadu: Publika oduševljena koncertom svetske muzičke dive
Foto: Promo

bravo

Ovacije za Jasmin Levi u Novom Sadu: Publika oduševljena koncertom svetske muzičke dive

Posle uspešnog koncerta u Sarajevu prošlog petka, Jasmin je prošle večeri oduševila publiku u mesec dana rasprodatoj sali Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

Objavljeno:

Koncerti Jasmin Levi obeležili su ovo leto: prvo je očarala publiku naše najprestižnije muzičke manifestacije Belgrade River Festa, a nakon toga ostavila je bez daha posetioce omiljenog festivala u regionu Banja Luka Festa.

Zbog toga se sa velikim iščekivanjem gledalo na njene koncerte koji su bili zakazani za 10 i 12. novembar u Sarajevu i Novom Sadu, što je bio nastavak njene balkanske turneje.

Koncert u Novom Sadu započeo je pesmom "Cada dia", nakon čega su se nizali hitovi "La nave del olvido", "Naci en Alamo", "Firuze", "La Alegria", "Olvidate de mi", a kulminacija emocija i salve aplauza usledili su nakon izvođenja jedne od najlepših ljubavnih pesama "Una noche mas".

Jasmin Levi
foto: Promo

U svakoj noti koju otpeva, Jasmin donosi dah svojih predaka, te plete mostove između prošlosti i sadašnjosti, između različitih kultura koje stanuju u njoj od orijenta, ladino muzike, flamenka, tanga i džeza i arapskih akorda. Jasmin Levi je predstavnica svih vera i kultura Mediterana, koja ne samo da je kroz muziku čvrsto povezala sefardsko nasljeđe i turski melos, već je kroz svoje tekstove progovorila o sudbinama, ljubavima i stradanjima svih naroda. Ovaj događaj zato nije bio obični koncert, već putovanje kroz dušu i baštinu koja prevazilazi geografske granice i kulturne razlike.

Jasmin Levi
foto: Promo

Veče muzike orijenta, flamenka, tanga, ladino muzike, džeza i arapskih akorda trijumfalno se završilo je kada je Jasmin Levi sišla u publiku kako bi damama poklonila ruže, izvodeći pesmu "Mujer", nakon čega je otpevala i dobro poznatu sefardsku pesmu "Adio kerida".

1 / 13 Foto: Promo

Koncert Jasmin Levi iz prvog reda slušale su istaknute javne ličnosti, glumica Sloboda Mićalović, članice muzičke grupe “Frajle” i književnica i novinarka Vesna Dedić.

Dva sata putovanja kroz ovaj jedinstveni muzički doživljaj završeni su sa čak tri povratka na bis i dugim aplauzima koji će se pamtiti.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.