BIOGRAFIJA TANJE PETERNEK ALEKSIĆ PUNA ZANIMLJIVOSTI! Njeno POREKLO će vas ZABEZEKLNUTI, a tek saznanje o MUŽU
Foto: Dragana Udovičić

malo ko zna

BIOGRAFIJA TANJE PETERNEK ALEKSIĆ PUNA ZANIMLJIVOSTI! Njeno POREKLO će vas ZABEZEKLNUTI, a tek saznanje o MUŽU

Novinarstvo joj je samo lepo donelo

Objavljeno:

Televizija je nekako uvek bila uz nju i oko nje, a Tanja Peternek Aleksić je bila i ostala jedna od najpoznatijih voditeljki u Srbiji. Poznata i priznata, uz Tanju su odrasle mnoge generacije.

Kao devojčica je glumila u seriji "Pozorište u kući", a kako je i sama govorila, oduvek je želela da bude pisac.

Kako je i sama novinarka i voditeljka govorila, novinarstvo joj je samo lepo donelo, a u šali ona voli da kaže da se i udala zahvaljujući svom pozivu.

Muž Tanje Peternek i otac njene dve ćerke Anje i Tamare, Goran Aleksić je montažer, a njihova priča gotovo je sudbinska.

Tanja je jednom prilikom govorila kako se našla u novinarstvu.

"Nisam mislila da će moj život ići u ovom pravcu. Ali, u novinarstvo sam ušla tako što sam pobegla iz škole. Bila sam treći razred gimnazije kada su se pojavili ljudi iz Palilulske olimpijade kulture. Drugarice iz razreda su me prijavile u kategoriji voditeljstvo, a razredna je rekla da ću, ako se sutradan ne pojavim u školi, imati četvorku iz vladanja. Ipak, morala sam da odem. U žiriju je bio Radoman Kanjevac i ja sam pobedila. Prišao mi je i rekao da čovek koji na studentskom Indeksu 202 vodi deo emisije posvećene usmerenjacima odlazi u vojsku, pa je pitao da li bih ja počela da radim. Ponudio mi je honorar i opravdanje za školu! Vrlo brzo počela sam da vodim Indeks 202 sredom", rekla je za Kurir pa dodala:

Kao devojčica je glumila u seriji 'Pozorište u kući'
Kao devojčica je glumila u seriji "Pozorište u kući"foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Imala sam emisiju, glas mi je bio radijski, mada sam malo govorila onako, beogradski. Pronašla sam telefon čuvene lektorke Drage Jonaš i otišla kod nje s molbom da mi to beogradsko bečenje promeni. Rekla mi je da dođem sledeći put sa sveskom da radimo domaće zadatke. I tako sam počela da radim, vodila sam program, zarađivala super, i nisam dobila četvorku iz vladanja. U novinarstvo sam ušla na privremni rad kao gastarbajteri u Nemačkoj i s idejom da će to, kad upišem akademiju, prestati da me zanima."

1 / 6 Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Devojačko prezime slavne voditeljke je češko.

Voditeljka je tokom svoje karijere imala čast da razgovara sa našim najvećim glumcima, sportistima, akademicima, rediteljima, muzičarima...

Mnogi od njih su je ugostili u svom domu.

Bonus video:

01:00

Tanja Savić morala da otkaže nastup zbog bolesti

(Espreso / Milica STanimirović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.