OVAKO SE DENSER SEĆA SARADNJE SA DRAGANOM MIRKOVIĆ: Tih godina bila je JEDINSTVENA na našoj sceni, ovo se PAMTI
Dragana Mirković, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

diva

OVAKO SE DENSER SEĆA SARADNJE SA DRAGANOM MIRKOVIĆ: Tih godina bila je JEDINSTVENA na našoj sceni, ovo se PAMTI

Dragana je i pre tri decenije išla u korak sa svetskim trendovima i donela nešto potpuno novo na našim prostorima

Objavljeno: 12:36h

Najveća regionalna zvezda Dragana Mirković u prvoj epizodi novog projekta "Rame uz rame sa Draganom" progovorila je o ideji da mladim ljudima ostvari snove, svojoj karijeri, ali i ekskluzivno otvorila vrata svog dvorca.

Poznato je da je Dragana prva folk zvezda koja je spojila dens muziku i ples sa narodnom, a u filmu "Slatko od snova" pokazala je sve svoje talente i oduševila domaću javnost.

O njenom plesnom umeću brujala je bivša Jugoslavija, a mnogi denseri bili su njeni igrači. Ubrzo nakon saradnje stekli su neverovatnu popularnost. Neki od njih kasnije uplovili su u solo vode i oformili svoje grupe.

Dača iz grupe Dak jedan je od najpoznatijih densera devedesetih, kao i Baki B3, ali i Sani Trik FX. Upravo su oni sa njom na fotografiji iz vremena kada su osvajali region rame uz rame sa Draganom kao njena plesna grupa koja ju je svuda po turnejama pratila.

Đole Đogani kao najpoznatiji denser koji je većinu njih uveo u posao plesa i muzike, nedavno se prisetio saradnje sa folk zvezdom.

- Ja sam njoj radio prvi spot i prve velike koncerte. U ono vreme bila je potpuno drugačija od svih. Tada je Dragana bila najbolja u svemu tome što je radila. Ako se neko buni i ne slaže se sa ovim, imam sve dokumentovano. Ona je u rangu s Majklom Džeksonom i Bijonse! I da peva i da igra, to treba znati, to je jako bitna stavka - izjavio je Đole.

Nakon saradnje sa Đoganijem Draganu su pratili i članovi grupe Bit Strit sa kojima se rodilo veliko prijateljstvo koje je danas rezultiralo uspehom i ostvarenjem novog projekta. Dušanka Dekić Beba sa Jovankom Lolom Keser je glavni koreograf koji će raditi sa novim nadama plesa.

Bonus video:

02:52

DRAGANA MIRKOVIĆ OTKRIVA ZAŠTO JE PRISTALA DA SNIMI PRVU PLOČU: Nisam htela da budem pevačica, nego turistički vodič!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.