PO PRVI PUT U ISTORIJI! ZAVIRITE U LUKSUZNI DVORAC DRAGANE I TONIJA: Sve u ZLATU, a jedna stvar će vas PATOSIRATI
Dragana Mirković, Foto: Kurir tv printscreen

luksuz

PO PRVI PUT U ISTORIJI! ZAVIRITE U LUKSUZNI DVORAC DRAGANE I TONIJA: Sve u ZLATU, a jedna stvar će vas PATOSIRATI

Velelepni zamak Ebenfurt vredi čitavo bogatstvo, a evo i kako izgleda

Objavljeno: 20:19h

Dragana Mirković ekskluzivno za Kurir televiziju otvorila je vrata svog magičnog dvorca. Folk zvezda pre dve decenije je sa suprugom Tonijem Bijelićem kupila ovu građevinu i godinama ulagala da je iz stanja ruševine vrati u prvobitno stanje.

Velelepni zamak Ebenfurt vredi čitavo bogatstvo, a pevačica je sa velikom ljubavlju i pažnjom vodila računa o svakom detalju.

- Tu su i ogromne sale koje zauzimaju čitavo krilo, a neke čak i dva. Na drugom spratu, u delu zamka u kojem planiramo da živimo, nalazi se velika balska dvorana. Deo prvog sprata želimo da pretvorimo u muzej i otvorimo za posetioce i školske ekskurzije, ali ne nameravamo da naplaćujemo ulaz. Neophodna je i restauracija slike na plafonu, što zahteva vreme, za šta će biti zaduženi pravi umetnici - govorila je Dragana svojevremeno.

Kapela
Kapelafoto: Kurir tv printscreen

Naime, poznato je da ovo zdanje ima poseban kulturno-istorijski značaj. Jedna od najzanimljivijih činjenica zapravo jeste da je u zamku živela Marija Terezija, koja je krajem 17. veka često boravila u njemu i molila se u kapeli koja se takođe nalazi u Draganinom domu.

Dragana i njen suprug odlučili su da preurede građevinu uz pomoć stručnjaka i prilagode je svojim potrebama. Budući da insistiraju na autentičnosti, ostavili su arhitektonske detalje koji su dvorac krasili i pre renoviranja, kao što su na primer veliki prozori sa sedalnim delom.

1 / 8 Foto: Kurir tv printscreen

Enterijer dvorca Dragana i Toni su zajedno osmislili, poseban akcenat je na belim, zlatnim i bež tonovima koji unutrašnjosti daju prefinjenu notu, a posebnu pažnju privlače antički motivi, unikatni predmeti i komadi nameštaja kao i lusteri ukrašeni Svarovski kristalima.

Dvorac poseduje balsku dvoranu, gde porodično organizuju proslave i obeležavaju najvažnije datume.

Bonus video:

01:36

ŽELELA SAM DA DONESEM SVET NA NAŠ TEREN Dragana Mirković unela revoluciju u narodnu muziku, a sada šansu daje mladim plesačima!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.