NEMA TRIKA DA POGODITE KOLIKO JE VISOK BOBA ŽIVOJINOVIĆ: Bićete u ČUDU kada saznate da je baš ovoliko
Boba Živojinović, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

zanimljivo

NEMA TRIKA DA POGODITE KOLIKO JE VISOK BOBA ŽIVOJINOVIĆ: Bićete u ČUDU kada saznate da je baš ovoliko

Živojinović je bio jedan od najpoznatijih sportista u Jugoslaviji

Objavljeno: 13:27h

Slobodan Boba Živojinović je jugoslovenski i srpski bivši teniser. Rođen je 23. jula 1963. godine u Beogradu. U braku je sa pevačicom Lepom Brenom i ima trojicu sinova.

Tenisom je počeo da se bavi sa četiri godine. Sa osam je već učestvovao na prvom turniru, a sa 12 postao prvak Srbije, a kasnije i Jugoslavije, a sa 18 godina započeoo je seniorsku karijeru.

Među stotinu najboljih našao se u martu 1985. godine. Iste godine savladao je Džona Mekenroa u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Australije.

Na poziciji broj 1 u dublovima prvi put se našao u septembru 1986. godine. Sve do oktobra naredne godine bio je među deset najboljih tenisera u dublu.

Živojinović je bio jedan od najpooznatijih sportista, a pored talenta za tenis privlačio je pažnju i fizičkim izgledom, te mnoge zanima koliko je Boba visok, naime, njegova visina je 198 cm.

Kada je reč o Bobinom privatnom životu, ranih osamdesetih godina zabavljao se sa Zoricom Desnicom, a iz te ljubavi se 1985. godine rodio sin Filip. Uprkos tome, par se nekoliko godina kasnije razveo, ali su ostali u korektnim odnosima.

Lepa Brena prvi put je sreo 1987. godine kada je pripremao egzibicioni meč sa Bekerom. Naime, njen menadžer Raka Đokića je predložio da se Brena pojavi na tom događaju kako bi se privukla i publika koja nije zainteresovana za tenis.

Plan je uspeo, a mnogi se slažu da je na „Marakani“ bio pravi spektakl. Ipak, Brena i Boba su prvi put razgovarali tek 20. novembra iste godine kada je on pozvan na promociju njenog filma „Hajde da se volimo“. Upoznao ih je glumac Velimir Bata Živojinović, a oboje se slažu da su se odmah desile međusobne simpatije.

Pošto je Brena imala brojne koncerte, a Boba turnire, koristili su svaki slobodan trenutak da se vide u bilo kom gradu na svetu. Nakon što je on okončao karijeru odlučili su da se venčaju.

Svadba je održana 7. decembra 1991. godine u hotelu „Interkontinental“. Brenin kum je bio Raka Marić, a Bobin rumunski teniski stručnjak i njegov menadžer Jan Cirjak.

Bonus video:

00:55

Lepa Brena na koncertu Aleksandre Prijović

(Espreso/Biografija.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.