ČKALJINE POSLEDNJE REČI IZAZIVAJU JEZU U KOSTIMA! Pre 20 godina je UMRO, a ovo još uvek RAZARA SVE NAS
Miodrag Petrović Čkalja, Foto: Print Screen Youtube/Oktobar Film

poTRESNO

ČKALJINE POSLEDNJE REČI IZAZIVAJU JEZU U KOSTIMA! Pre 20 godina je UMRO, a ovo još uvek RAZARA SVE NAS

Posle dobijanja nagrade za životno delo Car Konstantin, Čkalja je rekao...

Objavljeno:

Na današnji dan, pre tačno 20 godina, napustio nas je legendarni glumac Miodrag Petrović Čkalja, koji je poslednjih godina života nažalost živeo u teškom siromaštvu.

Decenijama je zasmejavao publiku širom Jugoslavije, rođen je, verovali ili ne, 1. aprila 1924. godine, na Svetski dan šale. Mnogi misle da ga je sudbina predodredila za posao kojim se za života bavio i postao jedan je od najpoznatijih komičara sa ovih prostora.

Popularnost je stekao učešćem u emisiji "Veselo veče", a od 1951. do 1977. godine bio je član Humorističkog pozorišta u Beogradu. Proslavio se u prvoj seriji Televizije Beograd - "Servisna stanica" iz 1959. godine.

Glumac nije krio da je živeo u bedi
Glumac nije krio da je živeo u bedifoto: Print Screen Youtube/Oktobar Film

Tu je tumačio lik Jordana, a potom su krenule da se nižu uloge u filmovima i serijama, te smo ga gledali u ostvarenjima "Ljubav na seoski način", "Bog je umro uzalud", "Vruć vetar", "Kamiondžije", "Paja i Jare", "Avanture Borivoja Šurdilovića", "Kamiondžije opet voze","Orlovi rano lete", "Višnja na Tašmajdanu"... i mnoge mnoge druge.

Ipak, pored brojnih uloga i vanserijskog talenta da drugima ulepša dan, Čkalja je živeo u siromaštvu, a njegove reči u poslednjem intervjuu koji je dao još odzvanjaju.

Glumac nije krio da je živeo u bedi, a posle dobijanja nagrade za životno delo Car Konstantin, Čkalja je rekao:

Na današnji dan, pre tačno 20 godina, napustio nas je legendarni glumac
Na današnji dan, pre tačno 20 godina, napustio nas je legendarni glumacfoto: Print Screen Youtube/Oktobar Film

- Imam 76 godina i ništa mi ne treba. Živeo sam i živim skromno. Ali, znači mi da naša deca žive normalno. Da sam u Americi i da sam primio ovako veliku nagradu, zahvalio bih se prvo svojoj ženi, pa deci, pa tašti, zatim producentu i reditelju. Ali, pošto sam, srećom, u svojoj dragoj zemlji Srbiji, zahvaljujem se, prvo, svom šefu samoposluge što mi, ponekad, odvoji penzionersku kosku, pa komšinici u baraci koja mi ostavi mleko ispod tezge, pa mom poštaru koji mi uvek na vreme sa zakašnjenjem, donese penziju. Da nije bilo njih, ne bih bio ovde".

- Hvala, Srbijo, pustili ste me da glođem do koske - dodao je glumac 2002. godine, samo godinu dana pred smrt, preneo je "Istorijski zabavnik".

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.