VANJA MIJATOVIĆ POTIČE IZ MUZIČKE PORODICE: Brat joj godinama radi u Americi, a oca smo joj gledali u OVOJ emisiji
Vanja Mijatović, Foto: Mondo Printscreen

KO BI REKAO?

VANJA MIJATOVIĆ POTIČE IZ MUZIČKE PORODICE: Brat joj godinama radi u Americi, a oca smo joj gledali u OVOJ emisiji

Na početku svoje karijere uglavnom je pevala pop muziku, a onda joj je karijera krenula u drugom pravcu

Objavljeno:

Pevačica Vanja Mijatović potiče iz muzičke porodice, ali ostali članovi nisu odabrali estradnu karijeru. Naime, otac Radoslav pojavio se 2012. godine u emisiji "Nikad nije kasno", odnosno nakon Vanjinog takmičenja u "Zvezdama Granda".

Malo je poznato da je Vanjin brat Vladan Mijatović, inače filmski kompozitor i džez pijanista koji je godinama radio u Njujorku, a sada je u Los Anđelesu.

Porodica Mijatović rodom je iz Kraljeva, ali zbog poslovnih obaveza Vanja odavno ne živi ovde.

Vanja Mijatović o porodici
Vanja Mijatović o porodicifoto: Kurir Televizija Printscreen

„Obožavam da odem u Kraljevo, kada mi treba neki ventil pogotovo, tamo se osećam sigurno. Brat je magistar džez klavira, on danas radi i filmsku muziku, živi u Los Anđelesu, pre toga je živeo u Njujorku, on je moj uzor za sve u životu. Za hrabrost, za talenat, veujem mu kada je u pitanju sud o mojim pesmama, on mi je i brat i savetnik i sve. Tata nas je uveo u svet muzike, on se bavi muzikom preko 40 godina i danas svira. Majka nam je uvek bila podrška, nikada se nije bunila, u to vreme je bilo škakljivo da se žensko dete bavi muzikom, ali nas je tata pustio da sami odlučimo, nikada nas nije vukao za rukav. Jedva smo čekali da idemo sa njim, to je spontano u mom životu i verujem da je to dar od Boga.“

Vanja Mijatović o bratu i ocu
Vanja Mijatović o bratu i ocufoto: Espreso

„Bila sam pop pevačica, pevala sam i stranu muziku. Prva pesma sa kojom sam uzela bakšiš je bila ‘My heart will go on’ od Selin Dion, tako sam počela i onda sam sedela na svirki gde je bila starija koleginica i zapisivala sam pesme koje su tada bile standard, pa onda dođem kući i učim. Uvek sam išla uz još jednu koleginicu, a kada je došao momenat da ja sama treba da izguram – bilo je stravično. Imala sam tremu tada mnogo veću nego sada, teško je opstati u ovom poslu. Išla sam na razna takmičenja, dobijala sam prve nagrade, kasnije sam išla na festivale, prošla sam i taj deo, ne toliko uspešan ali značajan“, rekla je Vanja.

Ona se osvrnula i na to kako je njena porodica delila bakšiš.

„Nije nam to bilo bitno, ne sećam se, kasnije kada smo bili ravnopravni takmičari onda smo delili ravnopravno, ali nije nam novac bio povod za start, kada ljudi rade posao zbog ljubavi to se oseti, nama je to bio motiv“, ispričala je Vanja u emisiji "Ispovest".


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.