SRĐAN POPOV PREMINUO NAKON KRAĆE BOLESTI: Veliki bol i GUBITAK
Srđan Popov, Foto: Youtube printscreen/Srdjan Popov

tuga!

SRĐAN POPOV PREMINUO NAKON KRAĆE BOLESTI: Veliki bol i GUBITAK

Srđan Popov biće sahranjen na Novom groblju, u petak, 13.10.u 10h.

Objavljeno: 13:41h

Nakon kraće bolesti, beogradski kantautor Srđan Popov danas je preminuo.

Multuinstrumentalista (violina, gitara,bas) još kao tinejdžer je zavoleo rockabilly muziku, pa je sa svojih 15 godina već pevao u svom prvom bendu, uglavnom obrade muzike pedesetih godina.Kada se u muzičkoj školi Stanković otvorio jazz odeljak, među prvi upisnicima bio je i Srđan, koji je završio školu jazz pevanja kod profesorke Vladane Marković. U bendu 16 Tons svirao je i pevao sve retro muzičke pravce.

Sa bendom su imali jako puno koncerata po beogradskim klubovima. Uz put je radio sa mnogim bluz, džez i pop rok bendovima što studijski, što uživo. 16 Tons su kasnije postali cover bend koji je svirao repertoar obrada. kako stranih tako i domaćih kompozicija iz ‘50 i ’60-ih godina. Nakon povratka iz Kanade, počeo je da radi autorske stvari opet inspirisane gipsy jazz i akustikom a glavna inspiracija bili su mu Vaya Con Dios. Srđan je prvo snimio album autorskih pesama "Crni kabare" (Menart Srbija, 2022), a zatim je pod uticajem grupa poput Stray Cats koje su tokom osamdesetih napravile svoj revival 50-tih i 60-tih, kao i pod uticajem swing revivala koji se desio u Americi devedestih, odučio da osmisli svoj izbor starih domaćih hitova iz tog vremena, sa posebnim osvrtom na dela Darka Kraljića, kao i prepeve čuvenih kompozicija Rocca Granate, Chuck Berry-ja, itd.Rezultat je odličan album "Swing 011" (Menart Srbija, 2022) koji je izašao na CD-u, a na kome se našla i Srđanova autorska pesma, "Stari kontrabas".

Njegov talenat, poznavanje i ljubav prema muzici su bili ono po čemu ćemo pamtiti umetnika, a toplina, neposrednost i šarm su ono po čemu ćemo ga pamtiti kao čoveka.

Srđan Popov biće sahranjen na Novom groblju, u petak, 13.10.u 10h.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.