SVI MISLE DA IM JE BRAK SAVRŠEN, A OVO JE ISTINA: Nole rešio da PROGOVORI, ipak se NE SLAŽE sa Jelenom u SVEMU
Novak i Jelena Đoković, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

OTVORILIDUŠU

SVI MISLE DA IM JE BRAK SAVRŠEN, A OVO JE ISTINA: Nole rešio da PROGOVORI, ipak se NE SLAŽE sa Jelenom u SVEMU

Jelena i Novak su otvorili duši i osvrnuli se na to kako vaspitavaju naslednike Stefana i Taru.

Objavljeno:

Novak Đoković i Jelena roditelji su dvoje dece, sina i ćerke, a nedavno su na jednom prestoničkom događaju progovorili o roditeljstvu.

- Pre nego što smo postali roditelji, ranim razvojem dece smo se bavili kroz našu fondaciju. Tu smo stekli neke zajedničke uvide u to kako treba vaspitavati decu, odnosno kakva pažnja je njima neophodna da bi se razvili u zdrave ljude. Kao odrasli ljudi svako je na svoj način učio šta njemu prija i kako veruje da treba da se vodi zdrav život. Mi kao partneri često pričamo o tome. Naravno da imamo i slaganja i neslaganja, to je prirodno. Trudimo se da naučimo da konflikte rešavamo na konstruktivan način i da različita mišljenja budu uvažena sa poštovanjem. Mislim da smo do sada to dobro savladali kao partneri, ali i kao roditelji - objasnila je Jelena.

Novak je u razgovoru sa pripadnicima sedme sile istakao je da se sa suprugom neretko mimoilazi u mišljenju.

Novak i Jelena Đoković progovorili o roditeljstvu
Novak i Jelena Đoković progovorili o roditeljstvufoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Ne slažemo se sigurno u svemu i kao što je i Jelena rekla, to je poenta za svaki odnos, brak, porodicu. Kada smo postali roditelji, mi smo nekako oživljavali onaj način vaspitanja na koji su se naši roditelji oslanjali, kako smo mi proveli detinjstvo i kako smo mi vaspitavani. To j prosto ukorenjeno u naš genetski kod, a to se posle odražava i na naš način roditeljstva i naravno da je bitno imati svest o tome da se potrudimo da budemo još bolji nego što su naši roditelji bili prema nama. Suština je fondacije da se produbljuje ova tema koja je veoma osetljiva. Potrebno je biti otvorenog srca i uma, a greške u roditeljstvu svi pravimo, na kraju na greškama se i uči - istaka je najbolji teniser sveta.

Na pitanje da li su već sada kao roditelji uvideli određene greške u vaspitavanju dece, te da li su ih razmazili, Đoković je odgovorio:

Jelena i Novak priznali da se ne slažu u svemu
Jelena i Novak priznali da se ne slažu u svemufoto: Antonio Ahel/ATAImages

- Mislim da bi bio veliki problem da ne vidimo greške. Grešaka zaista ima mnogo, ali nije greška razmaziti dete. Mislim da je neophodno da se što više priča o ovoj temi, a onda stvaramo jedan zajednički pristup roditeljstvu koji je za društvo i naše podnevlje prihvatljiv. Suštinski moramo tome da se prilagodimo.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso/Informer/Prenela:I.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.