ŽELJKO SAMARDŽIĆ DANAS SLAVI ROĐENDAN, A NEĆETE VEROVATI KOLIKO GODINA PUNI: Izgleda bar DUPLO MLAĐE, ŠMEKERČINA
Željko Samardžić, Foto: Marija Mladjen/ATAImages

čestitamo

ŽELJKO SAMARDŽIĆ DANAS SLAVI ROĐENDAN, A NEĆETE VEROVATI KOLIKO GODINA PUNI: Izgleda bar DUPLO MLAĐE, ŠMEKERČINA

Samardžić je rođen na danađnji dan u Mostaru, a ovo su zanimljivi detalji o njemu

Objavljeno:

Pop pevač i regionalna zvezda Željko Samardžić povodom svog rođendana odlučio je da baš na današnji dan pokloni pesmu uz spot svom gradu Mostaru (u kojem je rođen 1955), pod nazivom "Košćela", a koju je napisao istaknuti bosansko-hercegovački pisac i novinar Mišo Marić.

Muziku je komponovao Mirko Šenkovski-Geronimo, aranžman Miroslav Stolica, a pesmu su svojim glasovima ulepšali prateći vokali mostarskog hora Bjelopoljske kapljice.

Inače, koščela je biljka koja raste na primoriju, ali i u Hercegovini, a njeni plodovi su slatki i jestivi. Ova biljka je ujuedno i jedan od simbola Samardžićevog rodnog grada za koji ga vežu lepe uspomene, a na današnji dan je iskoristio priliku da se obrati sledećim rečima:

"Ako vas sretni putevi dovedu u Mostar, lepu kolevku u kojoj sam progugutao i propevao, ako vam na vitku luku novog Starog mosta vrelo letnje sunce opeče teme, usijan tenelija kamen oprži tabane, ako pak s jeseni pljusnu Zubčeve modre kišeevo Vam današnji moj, a sa željom za sretne Vaše rođendane, darujem vodič gde ćete se skloniti", rekao je Željko, koji će u decembru imati tri koncerta.

Najmiliji su Željka obradovali i tortom sa motivima gitare i klavijature, sa ispisanim nazivima njegovih pesama.

Bonus video:

01:16

U GODINAMA SAM KAD SE LAKO RASPLAČE, UGLAVNOM ZBOG OVOGA! Željko Samardžić i Kaliopi ukrstili note: Ovo su imali da kažu za duet

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.