TOMA ZDRAVKOVIĆ DOBIJA BISTU NA MESTU GDE JE ODRŽAO JEDAN OD POSLEDNJIH NASTUPA: Emotivni MOMENAT mnoge je DOTAKAO
Toma Zdravković, Foto: printscreen/youtube/Toma Zdravković

legenda

TOMA ZDRAVKOVIĆ DOBIJA BISTU NA MESTU GDE JE ODRŽAO JEDAN OD POSLEDNJIH NASTUPA: Emotivni MOMENAT mnoge je DOTAKAO

Adresu Skakadrska 26, od 2. oktobra krasiće spomenik čuvenog pevača

Objavljeno:

U ime Skupštine grada Beograda i “Connect Network” kompanije danas u 12h otkriva se spomenik pesniku, kompozitoru i pevaču Tomi Zdravkoviću u Skadarliji.

Mesto koje je najveći srpski boem voleo i mesto koje će nas uvek sećati na njega krasiće spomenik.

Jedan od svojih poslednjih kafanskih nastupa, Toma Zdravković održao je u intimnoj atmosferi samo za odabrane i to baš u Skadarliji. U blizini kafane “Dva Jelena”, adresu Skakadrska 26, od 02. oktobra krasiće spomenik pevača koji svakako svoju tugu živi kroz spomen novih generacija.

Jedan od svojih poslednjih kafanskih nastupa, Toma Zdravković održao je u intimnoj atmosferi samo za odabrane i to baš u Skadarliji
Jedan od svojih poslednjih kafanskih nastupa, Toma Zdravković održao je u intimnoj atmosferi samo za odabrane i to baš u Skadarlijifoto: PETAR ALEKSIĆ

Na ovom događaju pojavio se i njegov kolega Dragan Kojić Keba koji je došao u skroz opuštenom izdanju širokim pantalonama i papučama. Nakon njega stigao je i Žika Šarenica, Branko Babović poznatiji kao Đuro Palica, a tu je i Tomina supruga Gordana Zdravković.

Podsetimo, Toma Zdravković preminuo je 30. septembra 1991. godine. Toma je život posvetio muzici, voleo alkohol i kocku, a ponajviše žene.

1 / 7 Foto: PETAR ALEKSIĆ

Život je proveo među kariranim stolnjacima u raznim kafanama ispunjenim dimom cigareta i sa čašom u ruci, najčešće bez dinara u džepu.

Toma Zdravković rođen je 20. novembra 1938. u Aleksincu, da bi se njegova porodica tri meseca nakon Tominog rođenja preselila u Pečenjevce kod Leskovca. Odrastao je u nemaštini. Bio je jedno od petoro dece. Imao je tri brata: Aleksandra, Ivana i Novicu, kao i sestru Mirjanu.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.