NISU ĐOGANIJEVI, A NISU NI IVAN GAVRILOVIĆ: Oni su stvorili muziku 90-ih, a o njima se VRLO MALO ZNA - čak NIMALO!
MC-jevi pre MC-jeva, Foto: Printscreen

Bilo je mnogo bolje

NISU ĐOGANIJEVI, A NISU NI IVAN GAVRILOVIĆ: Oni su stvorili muziku 90-ih, a o njima se VRLO MALO ZNA - čak NIMALO!

Mnoge hitove devedesetih i dan-danas pamtimo, slušamo, ali pojma nemamo ništa o izvođačima istih

Objavljeno:

Oni su se pojavili kao grom, ali su isto tako brzo i nestali iz naših života i apsolutno su zaboravljeni!

Da li znate da je preteča svih MC (em sijeva) koji danas bombraduju u duetu sa Janama,Sandrama i Stojama bio najveći “denser” devedesetih pod pseudonimom Wice, koji se prvi put javnosti predstavio kao “igrački sastav” na Jugoviziji a kasnije i na Esc sa Bebi Dol.

Nakon toga, on je pravio Disko Folk Obrade koje su bile jako slušane tadašnjih godina.

Ono što je specifično za devedesete je i da je tada nastala i najbolja muzika, i najveći hitovi, ali se o samim izvođačima malo zna. Ovo sadašnja teheransko indijska muzika kojom se mahom bave bivši samozvani jutjuberi,rijaliti učesnici i ostali, nije ni nalik velikim hitovima koji emituju na radio stanicama i dan danas.

Samo jednom nije dovoljno pesma grupe Fokus iz 1998. godine i danas je na redovnom repertoaru mnogih radio stanica. Grupa se raspala početkom dvehiljaditih a pevačica Danica se kasnije nije medijski eksponirala.

Još jedan veliki hit koji se i dan danas sluša kada su Vesele devedesete u pitanju je i treba mi ljubav grupe After Shave. Kao i Dee Monk čija pesma Samo Želim Da Znam je i neformalna himna svih žurku na Novom Beogradu. Pevačica Mirjana koja se pojavila samo jednim spotom i singlom sada već davne 1998.godine Gde Si Sad Ti, je jako slušana numera, ali o pevačici se skoro ništa ne zna.

Grupa Energija je imala par uspešnih albuma u periodu od 1995. do 2000.godine , i u njoj je počela prvo kao otvaračica usta Ana Kokić, a najveći hit iz tog perioda im je pesma Ugasi Svetlo koju emituju skoro sve nacionalne radio stanice kod nas. Poslednji put su se pojavili na manifestaciji Volimo Devedesete 2011.godine u Beogradskoj Areni. Od svih nabrojanih grupa May Day ima ubedljivo najveći hit a to je pesma Biće Bolje (baby ne brini)…

Bonus video Holivud pod njihovim štiklama: Najbolja modna izdanja Srpkinja na crvenom tepihu

(Espreso.co.rs/Vivstars)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.