"U DEVOJKAMA NAŠIM OSTAVILI SMO NAJBOLJE" Pretužna poruka prve žene Jagoša Markovića, naježićete se od njenih REČI
Jagoš Marković, Foto: Marina Lopičić

TUGA

"U DEVOJKAMA NAŠIM OSTAVILI SMO NAJBOLJE" Pretužna poruka prve žene Jagoša Markovića, naježićete se od njenih REČI

Aleksandra je naša poznata novinarka, a sada se oglasila emotivnom porukom oprostivši se od svog prvog supruga

Objavljeno:

Jedan od najcenjenijih režisera, Jagoš Marković, preminuo je u 58. godini.

Od poznatog reditelja se oproštaju i brojna pozorišta, oprostila se i ministarka kulture, a sada se oglasila i Jagoševa bivša supruga, Aleksandra Glovacki.

- Bili smo jedno drugom i pas i čovek. Sve najbolje i sve najgore sam pokupila od tebe. U devojkama našim ostavili smo najbolje. Srećna sam jer si otišao mirno, u snu - napisala je ona.

Jagoš Marković,preminuo je u 58. godini
Jagoš Marković,preminuo je u 58. godinifoto: Zorana Jevtić, Kurir

Pozorišna kritičarka, dramaturškinja i urednica u Redakciji kulture Radio Beograda 2, Aleksandra Glovacki, prepoznatljiva po kritikama kojima podiže standard profesije, autorka je i nekoliko drama („Kamen ljubavi sa dna mora“, „Vilinska kočija“…) i niza dramatizacija, od kojih je jedna od poslednjih bio Dimin roman “Tri musketara” prema kojoj je u Pozorištu mladih nastala istoimena predstava. Pamti se i njena dramatizacija Bokačovog “Dekamerona”, postavljena u Somboru („Dekameron – dan ranije“).

Dobitnica je i nagrade "Niko Garone" koju dodeljuje smederevsko pozorište "Patos".

Podsetimo, Jagoš Marković rođen je u Podgorici 1966. godine i važio je za jednog od najistaknutijih pozorišnih reditelja naše zemlje, kao i čitavog regiona.

Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu (1987), u klasi prof. Borjane Prodanović i Svetozara Rapajića. Diplomu reditelja stekao je u 21. godini života, a počeo je da režira sa 12. godina.

U Narodnom pozorištu u Beogradu, čiji je stalni reditelj od 2008 godine, režirao je najznačajnije naslove svetske i domaće klasike : "Učene žene", "Hasanaginica", "Gospođa ministarka", "Pokondirena tikva", "Dr", "Antigona", "Pepeljuga" (opera) i "Figarova ženidba" (opera).

Bonus video:

01:28

ESPRESO TIKTOK: NOVI ALBUM JELENE KARLEUŠE

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.