STARINSKI RECEPT ZA OVU POSLASTICU ĆE VAS RAZBUCATI: Bojana Stamenov godinama sprema samo na OVAJ NAČIN
Pevačica je otkrila kako ona to sprema najdražu poslasticu, Foto: Milan Maricic/ATAImages

svaka čast!

STARINSKI RECEPT ZA OVU POSLASTICU ĆE VAS RAZBUCATI: Bojana Stamenov godinama sprema samo na OVAJ NAČIN

Pevačica je otkrila kako ona to sprema najdražu poslasticu

Objavljeno:

Pevačica Bojana Stamenov je postala majstor kulinarskih improvizacija, a sada je otkrila kako ona to sprema lenju pitu.

Verujemo da ćete prste polizati posle ovog recepta!

Lenja pita (odnosno ova mlada generacija to zove američka pita)

Bojana otkrila svoj recept
Bojana otkrila svoj receptfoto: Antonio Ahel/ATAImages

Testo

100 g šećera u prahu

150 g hladnog maslaca (može i margarin)

300 g glatkog brašna (tip 400 meko)

Jedno žumance (belance ostaviti za premaz)

Umesiti, ali ne previše, to je prhko testo, mrvi se. Uviti u najlon foliju i staviti u frižider.

Verujemo da ćete prste polizati posle ovog recepta!
Verujemo da ćete prste polizati posle ovog recepta!foto: Bakina kuhinja

Fil

Za to vreme fil! 300 g nekog bobičastog voća (ja sam imala kupine), pomešati sa jednom kašikom brašna i 3 kašike šećera (možete staviti i jedan vanilin šećer).

Nakon pola sata izvaditi testo, razvući na debljinu 0.5 cm i oklagijom prebaciti preko posude za pečenje prečnika 28 cm. Skratiti stranice tj. viškove testa. Sipati fil. Ko želi da se igra ostacima testa kao ja samo napred, ko ne neka ih izmrvi i ravnomerno rasporedi, premaže belancetom, pospe radi ukrasa kristal šećerom i tras u zagrejanu rernu na 180°C pola sata do 40 minuta. Čim porumeni izvaditi iz rerne i kada se ohladi, prijatnooooo!

Bonus video:

01:28

ESPRESO TIKTOK: NOVI ALBUM JELENE KARLEUŠE

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.