PREMINUO LEGENDARNI PEVAČ: Ceo BALKAN plače za njim
Pevač, Foto: prentscreen/youtube/Samo Ante 1

tuga

PREMINUO LEGENDARNI PEVAČ: Ceo BALKAN plače za njim

Ostaće upamćen po mnogim hitovima

Objavljeno: 13:04h

Legendarni pevač Milo Hrnić umro je u 73. godini nakon duge i teške bolesti.

Hrnić je prodao više od milion nosača zvuka, izdao je 20 albuma i preko 200 pesama.

Tri puta je osvojio Splitski festival tokom 80-ih sa pesmama „Vrati se“, „Dalmacijo, ljubav si vječna“ i „Dobro veče prijatelji“, hitovima koji se i danas rado slušaju i pevaju

Rođen je u Dubrovniku, a muzikom počinje da se bavi još u srednjoj pomorskoj školi u rodnom gradu. Nežniji pol oduševljavao je svojim prepoznatljivim stilom: brkovima, raskopčanim košuljama, zlatnim lančićem i belim pantalonama. Kršteno ime mu je Božo, koje je dobio po dedi, ali ga je majka od milja zvala Milo, pa su ga po tom imenu poznavali prijatelji i profesori u školi.

Profesionalni početak desio se 1970. godine na poziv Đele Jusića, kada privremeno menja jednog Trubadura na festivalu Opatija s pesmom Znam da ima jedna staza.

S obzirom na naviknut ekipni rad, na samom početku muzičke karijere imao je nekoliko grupa, a 1975. godine ulazi kao vokal u grupu Libertas gde ostaje do 1978. godine, kada počinje solističku karijeru. Sarađivao je sa brojnim kompozitorima: Đelom Jusićem, Zdenkom Runjićem, Teo Trumbićem, Đorđem Novkovićem, Rankom Bobanom, a i sam se okušao kao kompozitor na svojim albumima.

Trostruki je pobednik splitskog festivala. Prodao je više od milion nosača zvuka, izdao 20 albuma i snimio preko 200 pesama.

Godine 2004. Dubrovčani su Mila Hrnića i Terezu Kesoviju proglasili pevačima veka za grad Dubrovnik.

Bonus video:

05:10

ČOLA NAPRAVIO LOM U BUDVI: Espreso na licu mesta

(Espreso/Index.hr/Vikipedija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.