SLOBODNE SCENE FATALNE ZAVODNICE JUGE JOŠ UVEK SE PREPRIČAVAJU: Danas je prava BOGINJA LEPOTE, evo kako IZGLEDA
Glumica, Foto: prentscreen/youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični

svi je pamtimo

SLOBODNE SCENE FATALNE ZAVODNICE JUGE JOŠ UVEK SE PREPRIČAVAJU: Danas je prava BOGINJA LEPOTE, evo kako IZGLEDA

Nakon rođenja sina napravila je pauzu u karijeri

Objavljeno:

Andrijana Videnović važila je za jednu od najlepših domaćih glumica, a i danas je veoma lepa žena.

Prvi put na filmu pojavila se samo 20 godina, a 1984. godine dobila je ulogu u kultnom ostvarenju “Varljivo leto ’68” gde je igrala lik profesorke sociologije, a i danas posle skoro 40 godina svi dobro pamte lik čuvene Nevene Moreno.

Glumica je svojevremeno komentarisala scenu iz pomenutog filma kada ona i Dragan Zarić skaču goli u reku, te je otkrila u kakvom sećanju joj je ostala pomenuta scena.

U kultnom filmu “Varljivo leto ’68” tumačila je lik profesorke sociologije Nevene Moreno
U kultnom filmu “Varljivo leto ’68” tumačila je lik profesorke sociologije Nevene Morenofoto: /prentscreen/youtube/Centar film

“I još sam plakala zato što se insistiralo da Zarić i ja moramo da trčimo goli u reku. Naš divni snimatelj, mi je rekao: ‘Jesi luda, ja da izgledam tako divno ne bih se uopšte oblačio’. Divan je to film bio, taj film je toliko preživeo vreme. Nije napravio veliki uspeh kada se pojavio, prošao je kao jedan pristojan film”, rekla je ona za "Blic".

Andrijana Videnović u filmu 'Velika frka'
Andrijana Videnović u filmu "Velika frka"foto: prentscreen/youtube/ Lazic domaci filmovi

Neki od filmova i serija u kojimaje Andrijana ostvarila uloge jesu: "Svečana obaveza", "Sivi dom", "Velika frka", "Balkanska pravila", "Ljubav i mržnja".

Videnovićeva je posebnu pažnju publike privukla u seriji "Ljubav i mržnja", gde je igrala u istom kadru sa svojim tadašnjim suprugom Brankom Đurićem od kojeg se u tom periodu razvodila.

“S mojim kolegom i ocem mog sina Brankom Đurićem ne živim već više od devet godina. Nismo se razišli u neprijateljstvu, ali rastali smo se i oboje imamo svoje privatne živote i partnere”, rekla je ona tada, preneo je pomenuti medij.

Pauzu u karijeri napravila je 1992. godine zbog rođenja sina
Pauzu u karijeri napravila je 1992. godine zbog rođenja sinafoto: prentscreen/youtube/ Dani Danila Lazovića

Glumica je 1992. godine napravila pauzu u karijeri, kada je dobila sina, a kako tvrdi to nije uticalo na dalji razvoj njene karijere i uspeh kasnije.

Pauza u karijeri nastala je kad sam rodila sina 1992. godine, ali to se poklopilo i s godinama rata, inflacije kao i političkim previranjima. U to vreme igrala sam u Kult teatru predstavu Grickanje duše i Malu u Zvezdari, tako da sam ipak imala osećaj nekog kontinuiteta. Mala je, kao jedna od najuspešnijih predstava Zvezdare, igrana i po sedam puta mesečno. Tada je usledio i poziv profesora dikcije Radovana Kneževića da mu budem asistent na Fakultetu umetnosti u Prištini, te sam upisala i završila magistarske studije na Psihologiji umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nisam besposlena čekala poziv za novi posao na filmu ili televiziji. Ali moram da kažem da bez mojih roditelja, koji su uvek priticali u pomoć i bili mi uzor u svakom smislu, ne bih uspela tada da organizujem svoj život”, objasnila je Andrijana, prenosi pomenuti medij.

Bonus video:

08:43

ESPRESO NA NASTUPU EMINE JAHOVIĆ: Pevačica progovorila o PORODICI, evo šta kaže

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.