ŠOK ODLUKA RTS: Srbija se povukla sa Dečje pesme Evrovizije, OTKRIVEN I RAZLOG
Srbija se povukla sa Dečje pesme Evrovizije, Foto: RTS

NAJNOVIJE

ŠOK ODLUKA RTS: Srbija se povukla sa Dečje pesme Evrovizije, OTKRIVEN I RAZLOG

Radio-televizija Srbije odlučila je da ove godine ne šalje svog predstavnika za takmičenje koje se održava 26. novembra u Nici.

Objavljeno:

Srbija se povukla sa ovogodišnje Dečje pesme Evrovizije u Francuskoj zbog finansijskih razloga. Radio-televizija Srbije odlučila je da ove godine ne šalje svog predstavnika za takmičenje koje se održava 26. novembra u Nici.

Pored Srbije, povukao se i Kazahstan, dok se Nemci u takmičenje vraćaju nakon godinu dana pauze, a 2022. odustali su, kako saznajemo, iz istih razloga kao i naša zemlja. Zasad je učešće u završnici potvrdilo 15 država.

Srbija je na Dečjoj pesmi Evrovizije prvi put učestvovala 2006. godine. Najveći uspeh na ovom takmičenje postigle su, kada su osvojile treće mesto, Nevena Božović 2007. godine s numerom "Piši mi" i 2010. Sonja Školić s pesmom "Čarobna noć".

rts
foto: RTS

Poslednja predstavnica Srbije bila je Katarina Savić s kompozicijom "Svet bez granica". U Jerevanu nije mogla da nastupi uživo zbog bolesti koja ju je zakačila uoči završnice, pa je samim tim bio korišćen snimak zabeležen na drugoj tehničkoj probi. Učešće je završila na 13. mestu.

Bonus video:

03:30

Taki - Maja uvek kaže neće pa sve uradi kako hoće

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.