HRVATI PUSTILI NAŠEG PEVAČA IZ PRITVORA: Ovo su svi DETALJI slučaja koji je POTRESAO region
Pevač, Foto: prentscreen/youtube/TV DUGA PLUS MELODIJA RECORDS

pogledajte

HRVATI PUSTILI NAŠEG PEVAČA IZ PRITVORA: Ovo su svi DETALJI slučaja koji je POTRESAO region

Vest o hapšenju Lalića mnoge je uznemirila

Objavljeno:

Pevač Rajko Lalić, kojeg je policija uhapsila na granici zbog pevanja, juče je pušten na slobodu, prenose hrvatski mediji.

Nakon saslušanja u Šibeniku zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv narušavanja ugleda Republike Hrvatske, pevač grupe "Srpska tromeđa" pušten je na slobodu.

Tužilaštvo mu, nakon saslušanja, nije predložilo jednomesečni istražni zatvor, jer kažu da nije bilo zakonskog osnova za zatvor, pa je pušten da se brani sa slobode u daljem toku postupka.

Pevač Rajko Lalić, kojeg je policija uhapsila na granici zbog pevanja, juče je pušten na slobodu, prenose hrvatski mediji.
Pevač Rajko Lalić, kojeg je policija uhapsila na granici zbog pevanja, juče je pušten na slobodu, prenose hrvatski mediji.foto: TV DUGA PLUS MELODIJA RECORDS / YOUTUBE

Policija je, češljajući sadržaje društvenih mreža, uočila Lalićev repertoar koji su njegovi obožavaoci delili i komentarisali. Policija je kriminalističkom istragom utvrdila da je Rajko Lalić "kao član muzičke grupe izvodio pesme koje su nastale tokom 1995. godine i čiji su tekstovi Republiku Hrvatsku izložili ruglu, preziru i javnom omalovažavanju".

Nakon saslušanja u Šibeniku zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv narušavanja ugleda Republike Hrvatske, pevač grupe 'Srpska tromeđa' pušten je na slobodu
Nakon saslušanja u Šibeniku zbog sumnje da je počinio krivično delo protiv narušavanja ugleda Republike Hrvatske, pevač grupe "Srpska tromeđa" pušten je na slobodufoto: TV DUGA PLUS MELODIJA RECORDS

Kako se navodi, prilikom izvođenja pesama je "nosio određene oznake i odevne predmete koji pokazuju pripadnost nepostojećoj teritorijalnoj celini, a što je objavljeno na društvenim mrežama, čime je počinio prekršaj iz čl. 5 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira".

Rajko Lalić je tokom serije koncerata izveo pesmu "Spremte se, spremite se četnici" i mnoge druge, a svoj muzički preformans 63-godišnjak je dodatno ulepšao obeležjima i obeležjima vojske SAO Krajine.

Bonus video:

01:57

MARIJA I MARKO BULAT PONOVO ZAJEDNO! OGLASILI SE ZA ESPRESO POSLE SKANDALA: Iskreno o svemu, privatnost na tacni

(Espreso/Maxportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.