DA LI SU OVO DUPLI STANDARDI STANIVUKOVIĆA? Jedne ZABRANJUJE, druge PODRŽAVA, šta se dešava?
Draško Stanivukovićv, Foto: © ATA Images

šta dalje?

DA LI SU OVO DUPLI STANDARDI STANIVUKOVIĆA? Jedne ZABRANJUJE, druge PODRŽAVA, šta se dešava?

Nekim izvođačima su nastupi zabranjeni, dok se drugi promovišu

Objavljeno:

Nakon što je nedavno rekao da "Banjaluka neće podržati održavanje nastupa kontroverznih muzičara", gradonačelnik Draško Stanivuković na manifestaciju za učenike dovodi pevača Sergeja Pajića.

Naime, on je pre nekoliko dana putem društvenih mreža naveo da Banjaluka neće podržati održavanje koncerta muzičara iz Srbije “Desingerice i Pljugice” jer smatra da su neprimereni te da takvi događaji neće dobiti dozvole gradske uprave.

Međutim, to pravilo ne vredi i za njegovog sugrađanina i mladog pevača Sergeja Pajića, koji je i prethodne godine bio deo manifestacije “Veliki početak”, a kojim Banjaluka označava početak nove školske godine.

Gradonačelnik ne želi da se mladima promovišu loše vrednosti
Gradonačelnik ne želi da se mladima promovišu loše vrednostifoto: Nangka Press / AFP / Profimedia

– Već tradicionalno odličan start za naše osnovne škole uz besplatne udžbenike. Dragi učenici, roditelji, bake i dedovi, jeste li spremni da zajedno uplovimo u novu školsku godinu u najrazigranijoj atmosferi do sada na platou ispred nove sportske dvorane? Za sve vas smo pripremili brojne poklone. Čekamo vas u ponedeljak, 28. augusta od 18 časova na platou ispred nove sportske dvorane – piše u objavi na njegovom zvaničnom Fejsbuk profilu.

Tako će osim tradicionalnog deljenja besplatnih udžbenika, svojevrsni poklon biti i nastup mladog Banjalučanina Sergeja Pajića, čiji tekstovi pesama “promovišu” kriminal, korištenje nedozvoljenih supstanci, brze vožnje, skupe stvari i ponižavanje žena.

Neki smatraju da i njegovi tekstovi promovišu pogrešne vrednosti
Neki smatraju da i njegovi tekstovi promovišu pogrešne vrednostifoto: Printscreen/jutjub/amigshow

Inače, ovaj mladi pevač proslavio se nakon učešća u jednom regionalnom dejem takmičenju, a zbog nastavka karijere odlučio se preseliti u Beograd. Neke od njegovih najpoznatijih pesama su: “Kad podivljam”, “Bani Honey Bunny”, “Mia Bella” i “Zašto nisam tvoj”.

Podsećamo, Stanivuković je ranije poručio da je njihova dužnost pratiti koje vrednosti postavljaju naša deca, mladi i sugrađani, a onda je u kratkom videu naveo da “pljugice, desingerice, voćkice i breskvice” neće više moći nastupati u Banjaluci.

– Moramo da sačuvamo vrednosti i poruke koje se šalju kroz ovakav vid događaja. Siguran sam da smo donijeli pravu odluku – poručio je ranije gradonačelnik Banjaluke.

Bonus video:

01:00

Draško Stanivuković zabranio nastupe u Banjaluci svim trep izvodjačima

(Espreso/Kliks)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.