OD SEZONSKIH POSLOVA DO POZNATE PEVAČICE: Brala je višnje, a danas ima HITOVE, ovo je BIOGRAFIJA Tine Ivanović
Radmila Tina Ivanović, Foto: Dragan Kadić

zanimljivo

OD SEZONSKIH POSLOVA DO POZNATE PEVAČICE: Brala je višnje, a danas ima HITOVE, ovo je BIOGRAFIJA Tine Ivanović

Pevačica Tina Ivanović ima zanimljivu biografiju

Objavljeno:

Radmila Tina Ivanović (rođena 28. septembra 1974. u Kosovskoj Kamenici) srpska je turbo-folk i pop-folk pevačica.

Porodica Ivanović se, kada je Radmila (kasnije poznata kao Tina) imala samo godinu dana, iz Kosovske Kamenice preselila u Veliku Planu.

Bili su siromašni – otac je bio građevinski radnik, a majka domaćica. Tina je nasleđivala sestrinu obuću i odeću, a dok je išla u osnovnu školu brala je višnje za pare.

Sa četrnaest godina je pobedila na festivalu Prvi glas Pomoravlja, a sa petnaest je nastupala u jednom mestu blizu granice sa Rumunijom, te je kući, kako kaže, donela zaradu nekoliko puta veću od očeve plate.

Dve godine kasnije je zatrudnela i uprkos protivljenju svojih roditelja rodila sina Danijela. O razlozima zbog kojih je morala da ostavi dete, Tina nikada nije pričala. Pre nego što je snimila svoj prvi album, 1998. godine, dugo je pevala po klubovima u Nemačkoj.

Ivanovićeva je godinama igrala u lokalnom kulturno–umetničkom društvu i trenirala rukomet.

Tina je prvi album, čiji je naziv bio Lutalica snimila 1998. godine, a drugi – Zavodnica naredne. Iako je za oba pevala pesme u tada aktuelnom turbo folk stilu, nijedan od njih joj nije doneo željenu popularnost niti finansijsku dobit.

Godine 2004. Ivanovićeva snima Bunda od nerca, sa kog se kao jedan od najvećih hitova u zemlji izdvojila pesma Bunda od nerca. Dve godine kasnije, izlazi i album Extra, a pesme sa njega koje su bile popularne su Kabrio porše, Zaljubljena, Neka žurka krene i Ekstra. Na albumu Miris ljubavi iz 2008. godine, zapažene su pesme Normalno, Bambus, Ne radi mi ono, Laku noć pameti i Miris ljubavi.

Bonus video:

00:38

TINA IVANOVIĆ PRIČALA JE O NAVALENTNIM GOSTIMA I NEPRIJATNIM SITUACIJAMA: Postoje kvazi pevačice koje kvare ugled nas pravih!

(Espreso/Tekstomanija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.