BILI ZAJEDNO U FILMU, A NISTE IMALI POJMA DA JE LAUŠEVIĆEV SIN: Pogledajte ga DOBRO, Dušan prvi put pred kamerama
Žarko Laušević, Foto: Damir Dervišagić

DAVNO BEŠE

BILI ZAJEDNO U FILMU, A NISTE IMALI POJMA DA JE LAUŠEVIĆEV SIN: Pogledajte ga DOBRO, Dušan prvi put pred kamerama

Odlično se snašao u filmu sa tatom

Objavljeno: 08:43h

Pre tačno trideset godina premijerno je prikazan film „Bolje od bekstva“, jedan od najuspešnijih u istoriji domaće kinematografije. Naslovnu ulogu igrao je Žarko Laušević. Samo petnaest dana kasnije desila se tragedija koja je odnela dva mlada života, dok je slavni glumac završio iza rešetaka, optužen za dvostruko ubistvo.

Scenario filma kao da se preneo u stvarnost. Po odsluženju kazne Žarko je napustio zemlju i sa porodicom se nastanio u Njujorku.

Podsetimo se radnje ovog ostvarenja...

Pre tačno trideset godina premijerno je prikazan film „Bolje od bekstva“
Pre tačno trideset godina premijerno je prikazan film „Bolje od bekstva“foto: prentscreen/youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Amerikanka poreklom sa ovih prostora prvi put dolazi u zemlju svojih predaka da uči jezik i zaljubljuje se u mladog beogradskog glumca Aleksu, koga tumači Laušević. Venčali su se, dobili sina i u početku bili srećni, a onda je jaz između mentaliteta počeo da stvara sve veće probleme.

Zbog saobraćajne nesreće koju je izazvao u alkoholisanom stanju, glumac dospeva u zatvor. Supruga sa detetom odlazi u Ameriku, gde se poslednji put sastala sa Aleksom.

Scenario filma kao da se preneo u stvarnost.
Scenario filma kao da se preneo u stvarnost.foto: Beta/MilanObradović

Žarko je tada bio u baku sa prvom suprugom Majom, od koje se razveo 1996, dok je bio u zatvoru. Dobili su ćerku Asju i sina Dušana. Malo ko zna da je upravo Dušan u filmu „Bolje od bekstva“ igrao Žarkovog sina Pitera. Imao je tri godine i odlično se snašao.

U drugom braku sa Anitom Laušević dobio je ćerku Janu.

Žarko sa sinom
Žarko sa sinomfoto: Printscreen/ YouTube/ DomaciFilmoviSerije

Asja se bavi fotografijom, Janu interesuju mediji, a Dušan, iako je rano dobio priliku da stane pred kamere, ipak nije krenuo očevim stopama. Kako su svojevremeno preneli beogradski mediji, doktorirao je i bavi se umetnošću. Sve troje dece žive i rade u Americi.

Bonus video:

02:25

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE

(Espreso/Hello)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.