EVO GDE ĆE ŽIVETI NOLE KAD ODE U PENZIJU! Dvorac ili vile, SPORTSKI MOĆNIK ZAISTA IMA SVE: Ovo su 3 SOLUCIJE
Foto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

IMA SE MOŽE SE

EVO GDE ĆE ŽIVETI NOLE KAD ODE U PENZIJU! Dvorac ili vile, SPORTSKI MOĆNIK ZAISTA IMA SVE: Ovo su 3 SOLUCIJE

Jasno je da će u različitim periodima tokom godine boraviti u različitim podnebljima, a neko od ova tri mesta je najverovatnije njegov stalni dom

Objavljeno: 07:21h

Novak Đoković pune dve decenije beleži neverovatne rezultate u tenisu, a kako je "zagazio" u drugu polovinu tridesetih, neretko se polemiše na temu koliko godina će se još profesionalno baviti ovim sportom, te šta će raditi kada bude - u penziji.

Novak je rođen u Beogradu, a sa suprugom Jelenom i decom, ćerkom Tarom i sinom Stefanom dugo je živeo u Monte Karlu, što se poslednjih godina intezivno menjalo. Zato je sve izvesnije da će, posle završetka njegove teniske karijere, njihova porodica imati više adresa.

Jasno je da će u različitim periodima tokom godine boraviti u različitim podnebljima, posebno zbog obrazovanja svoje dece, ali i poslovnih obaveza oko humanitarne fondacije.

Porodica na okupu
Porodica na okupufoto: Printscreen Instagram/jelenadjokovicnsf

Tri lokacije se ističu kao idealne za Novaka i njegove najbliže. Po rečima ljudi koji ga dobro poznaju, prema afinitetima putovanja je i kupovao nekretnine. Sada mu je dom na mnogim adresama.

Ljuta, Marbelja i Kosmaj su u glavnoj konkurenciji za budući stalni dom.

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković je kupio vilu u Crnoj Gori, u mestu Ljuta, koja vredi milione.

U Crnoj Gori pazario nekretninu
U Crnoj Gori pazario nekretninufoto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Novak Đoković je u Crnoj Gori pazario nekretninu u blizini vile svog prijatelja Jugoslava Karića, koji mu je i pomogao da izabere idealnu oazu mira u ovoj zemlji, gde voli da boravi leti kada mu to obaveze dozvoljavaju.

- Vila je u odličnom stanju, međutim, Đokovići žele da je urede u potpunosti po svojoj meri i posebnim afinitetima, zbog čega su sada tu radovi u toku. Posed našeg asa sličan je zdanjima u luksuznom naselju Ljuta, nalazi se na obali mora i izlazi na svoju privatnu plažu. On bi ovih dana trebalo da dođe i obiđe radove o dogovori poslednje detalje oko enterijera, čime će se verovatno Jelena baviti - otkriva izvor blizak Đokovićima i dodaje:

Novak Đoković je u Crnoj Gori pazario nekretninu u blizini vile svog prijatelja Jugoslava Karića
Novak Đoković je u Crnoj Gori pazario nekretninu u blizini vile svog prijatelja Jugoslava Karićafoto: Dragan Kadić

- To je ogromno imanje sa kućom koje izlazi na mora. Svi ovde imaju svoju privatnu plažu. Jugoslav Karić mu je našao vilu poput svoje što ima. Novak voli primorje i sigurno će ovo biti njihov "letnjikovac" koji je nadomak Beograda, za koji ga vezuje škola mališana i Jelenine obaveze oko fondacije.

Sve za svoju proodicu
Sve za svoju proodicufoto: Adrian DENNIS / AFP / Profimedia

Dvorac u Marbelji sa salom za bioskop

O detaljima Novakovog doma u Marbelji pisao je čak italijanski "Korijere delo sport", pa se tako navodi da vila poseduje malu bioskopsku salu, teretanu, mali spa-centar, devet soba, osam kupatila, unutrašnji bazen, prostorije za dnevni boravak, rekreaciju...

- Novakova rezidencija u Marbelji nalazi se na pet minuta od centra tog mesta, sa pogledom na more i na planine, pisao je italijanski list o Novakovoj vili u Andaluziji, čija se vrednost, u tom momentu procenjivala na 10 miliona dolara.

Ovo mesto omiljena je destinacija Ðokovića i iz emotivnih razloga.

- Jelena sestra Marija sa svojom jačom polovinom i Novakov brat Marko su izabrali Marbelju kao mesto stanovanja, pa Novak i Jelena osećaju da im je porodica blizu. Ovo je klima koja odgovara Novaku, što je često i isticao. Jelena je upravo zbog privatnost doma na plaži ovde provela dobar period tokom trudnoće. Sasvim je sigurno da će ovo biti njihov dom kada školica mališana tp dozvoli - kaže naš izvor upućen u planove Đokovića i podseća:

- Oni su u ovom dvorcu provodili vreme tokom korone. Tu su bili gosti i njegovi treneri sa kojima je trenirao, tu su dočekali Novu godinu... Mnogo je tu uspomena koje znače Novaku i Jeleni.

Ranč sa ogromnom kućom na Kosmaju

Pre dve godine je kao bomba u javnosti odjeknula vest da je Jelena Đoković kupila velelepni ranč od dizajnerke eneterijera Elene Karaman i Jugoslava Karića na Kosmaju. Iako se mnogo spekulisalo o iznosu ove nekretnine koja se prostire na šest hektara, kako je "Blic" svojevremeno objavio, Jelena je za čitavo imanje dala 2,9 miliona evra.

Čitavo imanje nalazi se na jednom brdašcu odakle se prostire pogled na dugačku ravnicu, u blizini nema veliki broj drugih kuća, te je privatnost zagarantovana, a čitav ranč je opremljen sigurnosnim kamerama i ličnim obezbeđenjem, kao i poslugom koja vodi računa o tome da domaćinima ništa ne fali. Plac je u odličnom stanju, jer je porodica Karić godinama ulagala u ovo imanje na kojem je živela od 2014. godine. Pored toga, postoji nekoliko objekata koji se nalaze na imanju, kao što su kokošinjac, ali i konjušnica.

1 / 5 Foto: Instagram/elenakaramankaric

- Iako se njih dvoje ne izjašnjavaju, svi su uvereni da će ovo biti njihova baza iz koje će odlaziti i vraćati se. Prvo zato što je skrivena od svega, a opet blizu Beograda za koji ih vezuju obaveze, a drugo zato što mališani imaju svu slobodu uživanja u prirodi - objašnjava naš izvor.

Ovo su usputna stajališta

Novak je u gorepomenutom Monte Karlu proveo veliki deo života, a često je isticao da mu Monako u potpunosti odgovara za život.

- Monte Karlo je mesto u kome mnogo sportista živi, a i mnogo tenisera u poslednjih nekoliko decenija. Prvi put sam tu došao kao 17-godišnjak, da igram kvalifikacije, a onda sam počeo da provodim malo više vremena tamo, jer mi je trener tu živeo. Monte Karlo smo koristili kao našu bazu za trening. U to vreme, ja sam i dalje živeo u Srbiji. Ali, počeo sam da volim taj grad - pričao je on pre pet godina za "Teniski svet USA".

Bonus video:

00:11

Novak Đoković se sprema za izlazak na teren

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.