OVA LEPOTICA JE ROĐAKA NIKOLE TESLE: Manekenku prepoznaju u SVETU, jako je MOĆNA ŽENA
Slađana Tesla, Foto: INSTAGRAM/SLADJANATESLA/SCREENSHOT

otkriveno

OVA LEPOTICA JE ROĐAKA NIKOLE TESLE: Manekenku prepoznaju u SVETU, jako je MOĆNA ŽENA

Nikola Tesla rođen je 1856. godine u Smiljanu, a iza sebe je ostavio mali broj potomaka, među kojima je i jedna svetski poznata naša manekenka.

Objavljeno:

Slađana Tesla, naša proslavljena manekenka, često intrigira javnost zbog svog slavnog prezimena. Jedan od najcenjenijih naučnika u istoriji, Nikola Tesla je njen dalji deda-stric. Smazra da sa svojim pretkom ima mnogo sličnosti, a uvek sitiče kao je veoma ponosna na svoje prezime, koje joj kako kaže nije uvek bilo od pomoći.

"Svi te zapamte odmah i svi reaguju odmah na prezime. To je nekad bilo i loše, jer nisam mogla da pobegnem sa časa, to bi odmah bilo primećeno u školi. Sa druge strane kako sam ponosna na to prezime, veoma mi znači i prija mi, ali mi je više odmagalo nego što mi je pomagalo", glasi u celosti njena izjava koju je ranije dala za Tv Prva.

Pored prezimena ima još dosta toga što je povezuje sa legendarnim naučnikom Nikolom Teslom - "Samo okrenem glavu na jednu i drugu stranu i pitam šta njie jasno?! To su taj 'cheekbones' i neprćasti profil. Meni je potpuno jasno. Kome nije jasno, neka traži rodoslove".

Slađana je krajem prošlog i početkom ovog veka bila jedna od naših najuspešnijih manekenki. Iako su to bila veoma burna za Srbiju, uspela je, čak, da izgradi i inostranu karijeru. Ono što je Slađanu izdvajalo su neverovatne oči i i beskrajna harizma i šarm, zahvaljujući kojima je ostvarila saradnju s modnim kućama Vivijen Vestvud i Valentino.

Slađana Tesla koja ima izuzetno uspešnu manekensku karijeru i koja važi za jednu od najlepših žena na domaćoj javnoj sceni, otkrila je još jedan detalj, priču o tome kako je čuveno prezime uticalo na njen život - "Iz fizike su mi čak poklanjali ocene, jer je bilo sramota da jedan Tesla ima lošu ocenu iz fizike. Tek sada shatam šta je on radio i kako je radio i što ga više čitam, više ga razumem. On je bio čovek koji je voleo da se sredi, picaner. Cipelice, odelce i sve na mestu".

"Mnogi mi kažu da na Nikolu imam karakterne crte lica - koščato lice, nepravilan profil, prodoran pogled. Visoka sam i nisam krupne građe. S druge strane, od dede se razlikujem po interesovanjima. Oduvek sam bila društvenjak. Odlično su mi išli strani jezici, a zanimala me je i istorija umetnosti. Međutim, pre nekoliko godina počela sam da se interesujem za metafiziku i tada sam pomislila: 'Evo ga Tesla u meni!'. On se, kao i ja sada, tokom života bavio onim duhovnim u čoveku. Smatram da je, isto kao i ja, verovao da ljudi nisu ni svesni svoje snage i šta su sve sposobni da urade. Važno je da razmišljamo pozitivno jer svi smo mi magneti koji privlače svoju stvarnost", poručila je ona jednom prilikom za "Hello".

Slađana je radila i kao modna koreografkinja, kasting direktorka i producentkinja, a s vremena na vreme vraćala se manekenstvu i to veoma uspešno. Tako je pre nekoliko godina postala zaštitno lice italijanskog brenda nakita Sefora Farinači i njeno lepo lice krasilo Rim.

Pored Slađane, najbližim živim srodnikom velikog naučnika Nikole Tesle smatra se Jelena Mandić. Teslin ujak je njen čukundeda. Ona živi u Čikagu, a često posećuje Srbiju, kako bi istraživala našu kulturu. Izuzetno se ponosi se svojim poreklom i trudi se da sazna što više o svom pretku.

"Majka Nikole Tesle imala je sedmoro braće i sestara. Jedan od njih je bio Trivan koji je moj čukundeda . Ponosna sam na svoje poreklo, trudim se svakog dana da istražim nešto novo o njemu, i celog života ću to raditi", rekal je ona jednom prilikom i dodala:

"Žao mi je što Amerikanci ne pridaju mnogo značaja Teslinim dostignućima, i što nisu svesni činjenice da ništa od ovog danas ne bi imali da nije bilo njega. Pokušala sam da objasnim ljudima koliko je Tesla bio značajan i da smo u srodstvu, ali ta činjenica tamo ne menja mnogo stvari".

Bonus video:

00:35

STEFAN KARIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.