BILA ZVEZDA JUGE I NAPRASNO NESTALA: Danas je NEPREPOZNATLJIVA, život joj se PROMENIO iz korena
Pevačica, Foto: Youtube/Printscreen/Youpidou

nekad i sad

BILA ZVEZDA JUGE I NAPRASNO NESTALA: Danas je NEPREPOZNATLJIVA, život joj se PROMENIO iz korena

O njenom talentu i danas svi govore

Objavljeno:

Zana Nimani, prva i najpopularnija pevačica grupe "Zana", koja je otpevala stihove čuvenih hitova "Dodirni mi kolena" i "Jabuke i vino", povukla se iz javnosti u najvećem jeku popularnosti.

Godine 19800. Zana je postala članica grupe "Zana" koja je po njoj i dobila ime, a pesmom "Dodirni mi kolena" postala je velika regionalna zvezda.

Pesma je postala evergrin, te se i danas može često čuti na zabavama, svirkama i radio stanicama. Pesmu je napisala Marina Tucaković, koja je i tada bila jedna od najboljih i najpoznatijih tekstopisaca.

- Zanu sam upoznala u studiju 6 Radio Beograda. Bila je debeljuškasta, a lepa, ali taj njen glas je doslovno plenio. Kasnije smo dosta radili na njenom imidžu, a pokazalo se da je Zaninoj publici bio najvažniji njen glas i ta magija koju je širila oko sebe - rekla je svojedobno Marina, koja je za grupu "Zana" napisala i pesme "Majstor za poljupce", "Jabuke i vino", a kasnije i mnoge druge hitnove.

I pored velike popularnosti, 1985. godine Zana je napustila grupu i počela solo karijeru, a nakon prvog samostalnog albuma "Noćas pjevam samo tebi" se povukla iz javnosti.

Udala se za Đorđa Šiškina i 1991. rodila ćerku Teu. Nekoliko meseci nakon toga je napustila Srbiju i odselila se u Kanadu, gde živi mirnim životom već više od dve i po decenije.

Zana se bavi financijama, a njena mezimica Tea nasledila je majčin pevački talenat, pa je nastupila u nekoliko mjuzikala.

Bonus video:

00:26

JEDNA JE SEKULIĆ GOGA: Pevačica pravo iz Dubaija došla na MAC, evo šta je poručila za Espreso!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.