BILA JE NAJLEPŠA JUGOSLOVENKA, A JEDNA GREŠKA JU JE SKUPO KOŠTALA: Danas izgleda JOŠ BOLJE, svi u NEVERICI (FOTO)
Bernarda Marovt, Foto: prentscreen/youtube/Sắc Việt Nam Hương

IZNENADIĆETE SE

BILA JE NAJLEPŠA JUGOSLOVENKA, A JEDNA GREŠKA JU JE SKUPO KOŠTALA: Danas izgleda JOŠ BOLJE, svi u NEVERICI (FOTO)

Bernarda Marovt, prema mnogim anketama, bila je najlepša misica bivše Jugoslavije

Objavljeno:

Prema mnogim anketama, Bernarda Marovt važi za najlepšu mis koju je Jugoslavija ikada imala, a jedan peh ju je puno koštao.

Prelepa Bernarda Marovt, prema mnogim anketama, bila je najlepša misica bivše Jugoslavije. Mada je nekadašnju državu krasio velik broj lepotica, a Bernarda je imala i lice i telo bez premca. Ipak, zbog jedne svoje odluke nije uspela da se “probije” na izboru za najlepšu ženu sveta.

Misice su uvek imale veliku odgovornost, a bivša Juga sigurno pamti jednu od najlepših žena koju je imala na svojim izborima za najveću lepoticu.

Ovako je Bernarda Marovt nekad izgledala
Ovako je Bernarda Marovt nekad izgledalafoto: prentscreen/youtube/Sắc Việt Nam Hương

Bernarda nije bila samo poznata uJugoslaviji, već je bila proglašena i Top-modelom Italije 1990. i Top-modelom Evrope 1992.

Kako se pisalo, ona je na vrhuncu svoje karijere zarađivala čak tri hiljade dolara dnevno!

Bila je predodređena za uspeh, a godišnji kalendar magazina Start za 1982. godinu zbog Bernardinih slika prodat je u neverovatnih 350.000 primeraka.

Ona je čak postala i mis “Starta” i mis “Penthausa”, a onda je odlučila da okuša sreću na izboru za najlepšu. U tome je i uspela! Bernarda je izabrana za mis Jugoslavije na izboru u Zagrebu, gde su pevali Zdravko Čolić i Lepa Brena, dve tada najveće jugoslovenske estradne zvezde.

Prelepa Bernarda Marovt, prema mnogim anketama, bila je najlepša misica bivše Jugoslavije
Prelepa Bernarda Marovt, prema mnogim anketama, bila je najlepša misica bivše Jugoslavijefoto: prentscreen/youtube/Sắc Việt Nam Hương

Na izboru za najlepšu ženu sveta u Londonu ušla je u polufinale, odnosno, među 15 tada najlepših devojaka sveta. Međutim, diskreditovali su je zbog golišavih fotografija objavljenih u “Startu”.

Dva dana pre izbora, najtiražniji britanski dnevnik Daily Mirror je objavio golišave fotografije jugoslovenske misice, pa je ona već u samom startu diskvalifikovana pred očima miliona.

To je nije sprečilo da osvoji titulu mis fotogeničnosti – najfotogeničnije devojke na planeti.

Bernarda je danas na pragu 7. decenije, ali i dalje radi kao model i snima reklame. Uz to, ona izgleda fantastično. Živi na relaciji Slovenija-Italija (Milano), gde ima modnu agenciju, a često učestvuje u organizaciji modnih revija i događaja. Već godinama u Sloveniji organizuje međunarodno takmičenje foto-modela, a otvorila je i školu manekenstva za mlade.

Bonus video:

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.