OTKRIVENI DETALJI IZ ŽIVOTA LUISA KOJE NISTE ZNALI: Isplivalo sve na TACNI, evo kako je DOBIO NADIMAK
Ljubiša Stojanović Luis, Foto: Luka Šarac

da li ste znali?

OTKRIVENI DETALJI IZ ŽIVOTA LUISA KOJE NISTE ZNALI: Isplivalo sve na TACNI, evo kako je DOBIO NADIMAK

Otkriveni detalji iz života Ljubiše Stojanovića Luisa koje niste znali

Objavljeno:

Ljubiša Stojanović Luis je bio srpski pevač, rodjen 25. juna 1952. godine, u Leskovcu, koji je tragično izgubio život 31. jula 2011. godine u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Feketića.

Bio je poznat po svom specifičnom imidžu i muzičkom stilu. Naime, on se bavio muzikom još od 1970. godine. Nadimak je dobio u devetoj godini zbog svojih uspešnih imitacija Luisa Armstronga.

Srednju muzičlu školu je završio u Nišu, a u Beogradu je završio Fakultet muzičke umetnosti. Luis je jedan od pevača koji je među prvima kombinovao jazz sa srpskim folklorom.

Ljubiša Stojanović Luis biografija
Ljubiša Stojanović Luis biografijafoto: Zorana Jevtić

Prvi album je snimio 1980. po nazivom "Ne kuni me, ne ruži me, majko", koji je uspešno prodavan kako u Srbiji, tako i širom Jugoslavije. Zajedno sa srpskom bendom "Flamingosi", pobedio je na Beoviziji 2006. godine pesmom "Ludi letnji ples". Na Evropesmi-Europesmi 2006. koja je održana 11. marta u Sava centru u Beogradu, "Flamingosi i Luis" su osvojili drugo mesto. Kao i 2005. godine u Podgorici, najveći broj bodova dobio je dečački sastav "No nejm", ovog puta s pesmom "Moja ljubavi" nakon što članovi žirija iz RTCG nisu dodelili ni jedan poen dvema najbolje plasiranim pesmama sa Beovizije. Glasnim negodovanjem, zviždanjem i bacanjem boca na podijum, publika u Sava centru nije dozvolila izvođenje pobedničke pesme, nakon čega je izvedena drugoplasirana pesma, pobednik Beovizije i jasan favorit u teleglasanju, "Ludi ljetni ples" u izvođenju "Flamingosa i Luisa".

Kako je Luis dobio nadimak?
Kako je Luis dobio nadimak?foto: Damir Dervišagić

Kao epilog spora oko rezultata glasovanja, Udruženje javnih radio-televizija Srbije i Crne Gore je saopštilo da na Evropesmi-Europjesmi 2006. nije izabran predstavnik Srbije i Crne Gore na Pesmi Eurovizije u Atini. Luis je osvojio još mnogobrojne muzičke nagrade. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći 31. jula 2011. godine, koja se dogodila na autoputu Subotica-Beograd, između Bačke Topole i Feketića. Sahranjen je u četvrtak 4. augusta 2011. godine, na groblju Zbeg u Borči.

Bonus video:

00:45

ESPRESO POKRENUO VELIKU AKCIJU SA GOCOM TRŽAN: Snimila je poruku Milanu Rabrenoviću (21) koji ima autizam

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.