TOMA ZDRAVKOVIĆ DOBIJA SPOMENIK? Trebalo bi da bude na mestu koje je SINONIM ZA NAJBOLJU MUZIKU
Toma Zdravković, Foto: Printscreen/jutjub/pevanje

divno

TOMA ZDRAVKOVIĆ DOBIJA SPOMENIK? Trebalo bi da bude na mestu koje je SINONIM ZA NAJBOLJU MUZIKU

Ljajić je, prilikom podnošenja inicijative, kazao da bi taj spomenik bio i simbol jedne kulture u zemlji koja je nestala upravo 1991. godine kada je Toma preminuo

Objavljeno:

Legendarni pevač narodne muzike, Toma Zdravković, dobiće spomenik u Skadarliji, na platou između dve poznate kafane. Ukoliko beogradski odbornici na sednici Skupštine Grada u utorak usvoje ovu odluku, velikan srpske muzike imaće svoje obeležje i u srpskoj prestonici, u boemskoj četvrti gde je provodio dane i noći.

Ovu inicijativu podneo je pre dve godine političar , prilikom obeležavanja tri decenije od smrti umetnika, kog mnogi zovu najvećim srpskim boemom.

Kako pišu medijii, na predstojećem zasedanju gradskog parlamenta, ako ovaj predlog bude podržan, biće formiran i odbor koji će da brine o podizanju biste voljenom Tomi. Oni će kasnije, uz Sekretarijat za kulturu, odlučiti kojih dimenzija će biti spomenik, kako će da izgleda.

1 / 2 Foto: printscreen/youtube/Toma Zdravković

Takođe, naknadno će biti odabrani umetnici koji će da vajaju i izlivaju monument, za šta će Grad opredeliti sredstva. Inače, Toma je često izbegavao da govori o svom prezimenu.

Bonus video:

00:40

ZA ESPRESO: Vladica Stanković hvata zmije

(Espreso / Republika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.