UMRLA NAJPOZNATIJA LJUBAVNICA: Saopštili da je više NEMA
Sveće, Foto: Profimedia

tuga

UMRLA NAJPOZNATIJA LJUBAVNICA: Saopštili da je više NEMA

Faruk je vladao u periodu d 1936. do 1952. godine, a mnogi ga zaista vide kao poslednjeg egipatskog kralja

Objavljeno: 20:18h

Operska pevačica i najpoznatija ljubavnica Irma Capece Minutolo umrla je u 88. godini života, prenosi "Daily Mail".

Ona je rođena u Napulju 6. avgusta 1935. godine i imala je prilično uspešnu karijeru u italijanskoj operi, ali je uprkos tome mnogima bila poznatija kao ljubavnica prognanog egipatskog kralja Faruka I.

Faruk je vladao u periodu d 1936. do 1952. godine, a mnogi ga zaista vide kao poslednjeg egipatskog kralja, budući da je bio primoran da abdicira u korist svog maloletnog sina Fuada II, koji je svrgnut za manje od godinu dana kada je zemlja postala republika.

Živeo je u egzilu u Napulju nakon što je njegova druga supruga, kraljica Nariman, podnela zahtev za razvod kada je naišla na tinejdžerku Minutolo, tek krunisanu mis Napulja, na dasci za skok u vodu, obučenu u izazovan bikini, prenosi pomenuti medij.

Irma se jednom prilikom prisetila da je bila impresionirana kraljem koji je dobro govorio italijanski i tečno govorio engleski, francuski i nemački. U razgovoru za 'Al-Ahram Weekly' 2005. godine, ona je navodno tvrdila da su se njih dvoje takođe sreli kada je imala 11 godina, iako je, kada je bila pritisnuta da kaže kako, odbila da ponudi više detalja o ranim susretima.
Irma se jednom prilikom prisetila da je bila impresionirana kraljem koji je dobro govorio italijanski i tečno govorio engleski, francuski i nemački. U razgovoru za "Al-Ahram Weekly" 2005. godine, ona je navodno tvrdila da su se njih dvoje takođe sreli kada je imala 11 godina, iako je, kada je bila pritisnuta da kaže kako, odbila da ponudi više detalja o ranim susretima.foto: royalisticism/printscreen/instagram

Irma se jednom prilikom prisetila da je bila impresionirana kraljem koji je dobro govorio italijanski i tečno govorio engleski, francuski i nemački. U razgovoru za "Al-Ahram Weekly" 2005. godine, ona je navodno tvrdila da su se njih dvoje takođe sreli kada je imala 11 godina, iako je, kada je bila pritisnuta da kaže kako, odbila da ponudi više detalja o ranim susretima.

Iako je ona katoličke veroispovesti, Minutolo je tvrdila da su se venčali na islamskoj ceremoniji i da su živeli zajedno osam godina.

Ali godinama ranije, 1954, insistirala je: "Više volim da se ne udam. Faruk je razuman i nežan, ali brak je grobnica ljubavi."

Takođe je izbegavala da komentariše druge žene u životu plejboja kralja, jednostavno rekavši da ima "mnogo prijateljica".

Farukov biograf, Vilijam Stadijem, navodno je tvrdio da roditelji operske pevačice u početku nisu odobravali kraljevu vezu sa njihovom ćerkom. Međutim, kada im je bivši vladar ponudio nešto novca, pretpostavlja se da su se predomislili.

Prognani monarh je takođe pomogao u pokretanju pevačke karijere svoje ljubavnice, iznajmivši ekskluzivni klub umetnika u Napulju 1963. u kome je ona nastupala.

Međutim, nakon jednog minuta na bini, svetla su se ugasila, ostavljajući 300 gostiju da vrište ili da se smeju situaciji, navodi "The Telegraf".

Zapalila se pijanistina sveska sa notama, a italijanska operska pevačica, koju neki profesionalno nazivaju Imra Di Kanosa, ubrzo je postala samo zabava za kritičare.

Faruk je umro od srčanog udara 1965. On je večerao sa drugom mladom ženom pre svoje smrti, i uprkos tome što je bila njegova ljubavnica najmanje deceniju, Minutolova nije bila uključen u njegov testament.

Ipak, prisustvovala je njegovoj sahrani u Rimu, a kralj je sahranjen pored svoje prve žene, kraljice Faride.

Njena operska karijera je ubrzo krenula uzlaznom putanjom i na kraju je nagrađena nagradom Marija Kalas i nastupala u Milanu i Firenci. Takođe je glumila u filmovima, kao što je "Mladi Toskanini" (1988) sa Elizabet Tejlor u glavnoj ulozi.

Pevačica, koja se nikada nije udavala ni za koga drugog i na kraju se brinula o školi pevanja u Rimu, tvrdila je da je princeza čak i pre takozvanog venčanja sa kraljem. Njena tvrdnja da su bili u braku nikada nije zvanično potvrđena.

Tvrdila je i da je princeza od Kanosa, potomak stare napuljske porodice Capece-Minutolo.

Minutolova je čak navodno tužila dva italijanska novinara koji su tvrdili da je njen otac bio šofer. Međutim, ishod slučaja je nepoznat.

Bonus video:

00:35

STEFAN KARIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso / Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.