NOVAKA ĐOKOVIĆA SVI OBOŽAVAJU, A MNOGI NE ZNAJU GDE JE ON ZAPRAVO ROĐEN: Vrlo je logično
Novak Đoković, Foto: EPA/Christophe Petit Tesson

da li ste znali?

NOVAKA ĐOKOVIĆA SVI OBOŽAVAJU, A MNOGI NE ZNAJU GDE JE ON ZAPRAVO ROĐEN: Vrlo je logično

Rekorder je po osvojenim trofejima na Otvorenom prvenstvu Australije i jedini koji je trijumfovao tri puta po dva puta zaredom u Open eri

Objavljeno:

Novak Đoković srpski je teniser. Na prvom mestu ATP liste je proveo 388 nedelja što je najduži period u istoriji otvorene ere. Mnogi teniski kritičari, bivši igrači i saigrači smatraju Đokovića jednim od najboljih tenisera u istoriji.

Profesionalno igra od 2003. godine. U dosadašnjoj karijeri je osvojio rekordne 23 titule na grend slem turnirima: deset puta Otvoreno prvenstvo Australije, sedam puta Vimbldon i po tri puta Otvoreno prvenstvo SAD i Rolan Garos. Jedan je od petorice tenisera u Open eri koji su osvojili grend slem karijere.

Osvajanjem Rolan Garosa 2016. postao je prvi teniser, nakon Roda Lejvera 1969, sa pobedama na sva četiri grend slem turnira u nizu i jedini koji je to ostvario na tri različite podloge.

1 / 4 Foto: J UlienMattiagaojing / Xinhua News / Profimedia

Pored toga, mnogi se pitaju gde je Nole zapravo rođen, a jedin tačan odgovor je: Beograd

Inače, prvi je teniser u Open eri koji je osvojio svaki grend slem turnir minimum tri puta. Rekorder je po osvojenim trofejima na Otvorenom prvenstvu Australije i jedini koji je trijumfovao tri puta po dva puta zaredom u Open eri. Drži rekord sa sedam završenih godina kao prvi teniser sveta i po zaradi od turnira u muškom singlu.

Njegova visina je 1.88

Bonus video:

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso / Wikipedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.