ZA TRI ŽIVOTA NEĆETE POGODITI KOLIKO DARA BUBAMARA IMA GODINA: Niko nije imao pojma, isplivalo SVE CRNO NA BELO
Dara Bubamara, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

LIČNA KARTA

ZA TRI ŽIVOTA NEĆETE POGODITI KOLIKO DARA BUBAMARA IMA GODINA: Niko nije imao pojma, isplivalo SVE CRNO NA BELO

Pevačica svojom pojavom i nastup uvek skreće veliku pažnju medija.

Objavljeno:

Radojka Adžić, poznatija kao Dara Bubamara, je srpska pop-folk pevačica.

Radojka Adžić je još u osnovnoj školi pokazala naklonost ka pevanju i glumi. Pristupanje školskom horu razvija svoj talenat za pevanje

Rođena je 21. maja 1976. godine u Novom Sadu i ima 47 godina. Živi i radi u rodnom gradu. Već u osnovnoj školi pokazala interesovanje za muziku i glumu.

Koliko godina ima Dara Bubamara?
Koliko godina ima Dara Bubamara?foto: Antonio Ahel/ATAImages

Učlanila se u hor i sa 11 godina je počela da učestvuje na manifestacijama kao što je Muzički tobogan gde je pevala i imitirala poznate ličnosti.

U 12. godini predstavlja Vojvodinu na Zmajevim dečjim igrama u Novom Sadu i osvaja prvo mesto. Dve godine kasnije pobeđuje na manifestaciji „Najlepši glas Jugoslavije“. Godine 1989. pristupa bendu „Dara Bubamara Šou Bend“ sa kojim kreću i njena prva honorarna gostovanja. Pet godina kasnije snima prvi album „Košava sa Dunava“ sa istoimenom pesmom koja je ubrzo postala hit.

Po izlasku iz grupe nastavlja solo karijeru u saradnji sa produkcijom „Grand“. Najuspešniji period u njenoj karijeri počeo je 2007. godine, kada je izdala album Dodirni me.

Biografija Dare Bubamare
Biografija Dare Bubamarefoto: Antonio Ahel/ATAImages

Najveći hit na albumu je bila pesma Zidovi, ujedno i jedan od najvećih hitova u zemlji te godine. Pored nje, izdvojile su se i pesme Dodirni me, Pali mali, Trese mene ljubav, trese i Neka malo.

Sledeći album Dara nije izdala za Grand produkciju. Singl Mami, mami, koji jeste promovisala u Grandu, postao je takođe veliki hit, ali se Adžićeva nakon toga posvađala sa direktorom produkcije, Sašom Popovićem te raskinula ugovor.

Istina o Dari Bubamari
Istina o Dari Bubamarifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Premda je govorila da će Popović žaliti što je oterao i da će tek da pokaže šta ume, svi su bili skeptični u vezi njenog opstanka na estradi. Grand je bio vodeća izdavačka kuća u Srbiji, i izlazak iz njega garantovao je pad popularnosti.

Pevačica je objavila da će album izdati slabo poznata kuća KCN, za koju snimaju takođe slabo poznati pevači. Međutim, na pitanje zašto je potpisala ugovor za tako malu produkciju, ogovarala bi da je ona postala popularna nezavisno od ijedne kuće, te da tako nema veze za koga radi.

Njene reči su se obistinile, i ona je 2010. izdala album Dara Bubamara 2010, kome je prethodio letnji hit-singl Sangrija. Veliki broj pesama sa njega bio je popularan u zemlji.

Ko je Dara Bubamara?
Ko je Dara Bubamara?foto: Emilija Jovanović

To su bile: Ona te pali, Ne planiram, Mili moj i Izađi sam. Godine 2011. snimila je pesme Galama i Noć za nas koje su postale hitovi na čitavom Balkanu, a Daru nesumnjivo svrstale među najveće muzičke zvezde u zemlji. 2013. godine, Dara je izdala svoj jubilarni deseti album, sa kojeg su se izdvojile pesme Delete, Pusti tu priču i Džoni, Džoni. Odmah, sledeće godine izdala je singlove Opasan, Kraj i tačka i Karera koje su postale veoma popularne pesme na Jutubu. Pesma “Karera” je njena autobiografska numera, a posvetila je ljubomornim koleginicama i medijima. U pesmi je ugostila i repera Rastu.

Već februaru 2015. godine izdala je singl Volim sve što vole mladi za koji je uradila i spot. Na drugom Pinkovom festivalu predstavila se sa baladom Žena zmaj koja je za razliku od ostalih singlova u R&B fazonu, a tu pesmu je za nju napisao Rasta. Dara je sa ovom pesmom osvojila nagradu publike.

Dara iza sebe ima dva braka. I jedan i drugi sa biznismenima iz Srbije. 2007. godine pevačica je upoznala svog drugog supruga, Milana Kesića koji živi u Parizu.

Koliko je visoka Dara Bubamara
Koliko je visoka Dara Bubamarafoto: Emilija Jovanović

Nastupala je u njegovom lokalu i posle šest meseci zabavljanja su se verili.

Priredio joj je iznenađenje i organizovao je večeru i vatromet na Petrovaradinskoj tvrđavi, kao i ogroman poklon kod sata.

Trećeg avgusta 2008. godine par se venčao u novosadskom hotelu „Park“ u kome je bilo 500 zvanica.

Darina i Milanova svadba se smatra svadbom veka i procenjuje se da je u nju uloženo oko 120.000 evra.

Ona je takođe bila u ljubavnoj vezi sa dve decenije mlađim muškarcem, Markom Dujakovićem Tonijem.

Dara je visoka 158 cm, a teška 56 kg.

Bonus video:

00:35

STEFAN KARIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso/Biografije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.