SVAKOG PONEDELJKA GA GLEDATE, A OVO NISTE IMALI POJMA O NJEMU: Evo gde je rođen Milorad Milinković
Milorad Milinković, Foto: Printskrin/RTS

za nevericu

SVAKOG PONEDELJKA GA GLEDATE, A OVO NISTE IMALI POJMA O NJEMU: Evo gde je rođen Milorad Milinković

Već njegov diplomski film „Satan Panonski” postigao je ogroman uspeh u celoj bivšoj Jugoslaviji, te biva pozvan kao jedini film iz bivše Jugoslavije na Barcelonski bijenale

Objavljeno: 21:24h

Milorad Milinković srpski je reditelj kog svi znate po ulozi tragača u kvizu "Potera".

Završio je Matematičku gimnaziju 1983. godine, a diplomirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek režija, 1991. godine.

Već njegov diplomski film „Satan Panonski” postigao je ogroman uspeh u celoj bivšoj Jugoslaviji, te biva pozvan kao jedini film iz bivše Jugoslavije na Barcelonski bijenale.

1 / 3 Foto: Dragan Kadić

Režirao je još mnoštvo filmskih i televizijskih ostvarenja: Rok dezerteri, Rokumenti, Mrtav ladan, Kazneni prostor, Crni Gruja 2, Dangube, Potera za sreć(k)om, Čitulja za Eskobara i mnoga druga. Uopšte, za Milinkovića se može reći da je reditelj bez ograničenja budući da se, osim režijom, bavi i još nizom drugih zanimanja; on je i scenarista, pisac, gitarista, pevač, kantautor, di-džej, kritičar, glumac, fudbalski komentator i kompozitor. Milorad je takođe tragač u srpskoj verziji TV kviza „Potera”. Takođe je komentarisao utakmice nemačke Bundeslige na kanalima Evrosporta.

Iako su mnogi nagađali, njegovo poreklo je potiče iz Beograda, te je to jedina istina.

Bonus video:

00:14

SEKA ALEKSIĆ U ESPRESO AKCIJI ZA MINU POŠARAC

(Espreso / Wikipedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.