OSTAVILA BOGATAŠA ZBOG SIROMAHA! Mirka je godinama GLAVNA TEMA, a ovo je njeno POREKLO
Mirka Federer, Foto: Profimedia

FILMSKA PRIČA

OSTAVILA BOGATAŠA ZBOG SIROMAHA! Mirka je godinama GLAVNA TEMA, a ovo je njeno POREKLO

Mirka je pre braka sa Rodžerom bila verena za tajkuna iz Arabije.

Objavljeno:

Rodžer Federer rešio je da okonča svoju sportsku karijeru i to je vest koja je odjeknula širom sveta. Švajcarski teniser je bio jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa. U svom oproštajnom pismu povodom okončanja svoje veličanstvene karijere, spomenuo je i svoju suprugu Mirku sa kojom je u braku od 2009. godine.

- Posebno želim da se zahvalim svojoj neverovatnoj supruzi Mirki jer je sa mnom proživela svaki minut. Ona me je zagrevala pre finala, pratila bezbroj mečeva, čak i onda kad je bila u osmom mesecu trudnoće, trpela je moju šašavu stranu preko 20 godina - napisao je Rodžer Federer i spomenuo i svoje četvoro dece, prenosi Zadovoljna.rs

Zahvalio se porodici za bezuslovnu podršku i to što su uvek bili tu uz njega da ga prate i zajedno stvaraju predivne uspomene na različitim mestima.

Rodžer Federer sa suprugom Mirkom
Rodžer Federer sa suprugom Mirkomfoto: HOCH ZWEI / imago sportfotodienst / Profimedia

- Videti porodicu kako navija za mene na tribinama je osećaj koji ću zauvek pamtiti - dodao je Federer.

Popularni Švajcarac je apsolutno sve turnire u svojoj karijeri osvojio uz pomoć i podršku svoje supruge. Mirka je sa roditeljima emigrirala iz Slovačke još kao dete. Danas njena porodica poseduje zlatarsku radnju. Dugi niz godina se bavila tenisom baš kao i njen suprug. Njen najveći uspeh bilo je 76. mesto na svetu 2001. godine.

Davnih dana se pisalo kako je u ljubavi sa izvesnim tajkunom iz Arabije, jer je Mirka zapravo bila i verena za bogatog Arapina.

Na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine ona upoznaje Rodžera. Zbog povrede stopala 2002. godine prestaje da se bavi tenisom. U tom periodu postaje sve bliskija sa sadašnjim suprugom i odlučuje da raskine veridbu.

- Za dva meseca poznanstva znali smo da između nas postoji hemija, ali nismo znali hoće li nas to odvesti nekud ili je samo trenutna privlačnost. Naš prvi poljubac bio je nešto više od toga. On nas je odveo do nečeg zaista posebnog i srećni smo što smo zajedno - ispričao je slavni teniser ranije.

Mirka je zadužena da vodi njegove finansije, bukira avionske karte, pronalazi hotele, za odnose sa javnošću, bira rekete i odeću za put, a uz sve to brine se i o deci. Federer je svojevremeno izjavio da ne bi mogao bez Mirkine logistike i da mu ona dopušta da sledi svoje snove.

- Ukoliko jednog dana kaže da više ne želi da putuje i da joj je dosta svega, oprostiću se od profesionalnog sporta -najavio je on tada.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/KurirStil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.