SEKA ALEKSIĆ PROGOVORILA O SAOPŠTENJU ŠKOLE U VRBASU: Pevačica je kontaktirala sa OCEM devojčice
Seka Aleksić, Foto: Tamara Trajković

pogledajte

SEKA ALEKSIĆ PROGOVORILA O SAOPŠTENJU ŠKOLE U VRBASU: Pevačica je kontaktirala sa OCEM devojčice

Ovaj događaj izazvao je veliku medijsku pažnju

Objavljeno: 13:39h

Seka Aleksić oglasila se na Tviteru i otkrila da je stupila u kontakt sa ocem devojčice iz Vrbasa.

Pevačica je istakla da je reč o ljubaznom i kulturno čoveku, te je naglasila da će se danas čuti i sa devojčicom.

"Kontaktirao me je tata od devojčice iz Vrbasa. Veoma kulturan, ljubazan i srećan", napisala je ona i dodala:

"Danas ću se čuti i sa devojčicom. O sramnom obrazloženju škole ne bih. Time treba da se bave institucije. Javiću vam sve oko mature."

Podsetimo, na Tviteru se juče našla objava jedne korisnice Tvitera koja tvrdi da devojčici trpi nasilje od strane svojih vršnjaka. Seka se prva oglasila, a potom su se javljale i druge javne ličnosti u želji da pomognu. Na sajtu opštine Vrbas stoji saopštenje povodom ovog događaja.

"Skupina nemoćnih, frustriranih, sa idejom destabilizacije vlastite države nastavlja udare i na institucije pravljenjem lažnih uzbuna koristeći i zloupotrebljavajući jedan od najtragičnijih događaja u istoriji Srbije.

Udarajući na ono najdragocenije i najosetljiviju kategoriju društva , pokušavaju da sistem obrazovanja koji u Opštini Vrbas funkcioniše bez mrlje poljuljaju i nametnu sliku koja u javnosti izaziva bes, strah i revolt roditelja pa i čitave zajednice društva.

Opština Vrbas je dosta pre tragičnih događaja u Srbiji formirala Koordinaciono telo za suzbijanje nasilja u školama i svoj posao obavlja odgovorno i pažljivo u saradnji sa svim obrazovnim ustanovama na teritoriji naše Opštine pa tako i naše škole.

Događaj oko koga se medijski i na društvenim mrežama nametnula polemika imao je sledeći redosled događaja i nije činjenično stanje onako kako je plasirano od ljudi sa nedovoljno argumenata.

Nakon evidentiranog nerezonskog istupa par učenika 03. maja 2023. godine, i postojanje osnovane sumnje da je dete od strane drugara vređano i omalovažavano, škola je obavestila majku devojčice i roditelje ostalih učesnika događaja. Na sastanku održanom 04. 05. 2023. godine sa roditeljima sastavljen je Zapisnik u kom je konstatovano postojanje neželjenog ponašanja. Majka devojčice zadovoljna razvojem situacije i obavljenim razgovorom sa roditeljima učenika kao i njihovom reakcijom nije želela da se problem produbljuje jer deca treba da nastave školovanje i druženje u istoj školi. Istog dana održan je i sastanak školskog Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Tim je doneo zaključak pojačanog vaspitnog rada i praćenja razvoja dalje situacije od strane odeljenskog strešine u saradnji sa zaposlenima u školi. Ako se slično ili isto ponovi po prikupljenim informacijama i po potrebi će se preduzimati adekvatne, dalje mere.

Nakon novinskih natpisa majka je pozvana u školu i izjavila da devojčica više nema sličnih problema i da sa istim drugarima sada funkcioniše bez problema. Zaključak škole je da se učenica druži sa svima iz odeljenja i da apsolutno nema tenzija. Majka i devojčica su izrazile želju da devojčici odeljenski starešina bude pratilac na maturi, što je odeljenski starešina sa zadovoljstvom prihvatio.

Napominjemo da je problem primetio odeljenski starešina i odmah reagovao.

Želimo da stavimo tačku na medijsku hajku na našu školu koju u miru i slozi pohađaju naši učenici. Ne želimo zloupotrebu i političku demagogiju tamo gde je ne sme biti a to su naše škole. Zajedničkim snagama borimo se za bolje uslove u prosveti a ovo sigurno nije put kojim žele da zaustave i Srbiju, ali i čitav prosvetni sistem.

Direktor škole

Slavica Gvozdenović"

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.