ISTINA O KARAMELINOM POREKLU BILA NEPOZNANICA: Ove PODATKE o njemu NISTE ZNALI
Goran Stojićević Karamela, Foto: Zorana Jevtić

biografija

ISTINA O KARAMELINOM POREKLU BILA NEPOZNANICA: Ove PODATKE o njemu NISTE ZNALI

Stojićević je postao poznat osamdesetih godina kad je počeo da se bavi imitiranjem najpoznatijih estradnih zvezda

Objavljeno:

Goran Stojićević Karamela je srpski imitator i voditelj. Poznat je po ulozi voditelja emisije „Preljubnici“ (kasnije „Balkanske prevare“) kao i po po imitaciji brojnih osoba sa srpske estrade. Imitirajući uglavnom folk pevačice, Karamela je nosio haljine i šminkao se, što je često izazivalo kontroverze u javnosti. 2005. godine prestaje da se bavi imitacijama i počinje da radi kao voditelj.

Pojavio se i u filmovima „Zemlja mrtvih“ i „Šećerna vodica“.

Obrazovanje

Pohađao je gimnaziju, a iako je njegova želja bila da studira glumu na Akademiji, ipak nije uspeo u tome. Razlog je bila matematika. On je jednom prilikom imitirao profesoriku matematike koja ga je zbog toga „oborila“ na popravni i pustila ga tek u avgustu pa se zbog toga nije mogao upisati na glumu. Umesto toga je upisao studije novinarstva na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Privatni život

Rođen je 21.6.1964. godine u Požarevcu. Još u osnovnoj školi je glumio voditelja, snimao reklame na kasetofonu i imitirao ljude iz reklama. Odrastao je u Požarevcu, a nakon što je završio srednju školu, s ocem, majkom i bratom se seli u Beograd.

U braku je s ekonomistkinjom Milicom koju je je upoznao na plaži u Baru, gde ima kuću. Milica je stanovala u Baru pa su se često sretali i u početku razmenjivali SMS poruke. Nakon samo jednog razgovora s njom je shvatio da bi ona mogla biti žena s kojom želi da provede celi život. Njih dvoje su se venčali 2005. godine, a kasnije su dobili sina Vasilija.

KARAMELA SHOW: Škola za pevačice - Jammy
KARAMELA SHOW: Škola za pevačice - Jammy foto: prentscreen/youtube/ just__mylo

Za sebe kaže da je perfekcionist i da obožava kozmetiku i parfeme. Ne negira da se podvrgnuo brojnim plastičnim operacijama i smatra da je normalno popraviti nešto što nam majka priroda nije podarila. On je operirisao uši, nos i kapke, a ide i na tretmane botoksom. Za razliku od njega, njegova žena je prirodna, ne voli takve stvari i ne voli kad joj on priča o zahvatima.

Posao

Stojićević je postao poznat osamdesetih godina kad je počeo da se bavi imitiranjem najpoznatijih estradnih zvezda. Sve je počelo kada se s porodicom preselio u Beograd i upisao studije novinarstva. 1987. godine je počeo volontirati i učiti novinarski zanat u radio emisiji „Nedelja 202“ kod Milana Špičeka. Špiček je od njega tražio da nedeljom obilazi fudbalske stadione po Beogradu kao lutajući reporter. Karamela je smatrao da je taj zadatak van svake pameti jer je bio siguran da će ga rulja rastrgnuti. Špiček mu je nekoliko dana kasnije objasnio da on nije za posao novinara pa uz njegov blagoslov prelazi u Indeksovo radio pozorište i počinje da se bavi glumom.

U Indeksovom pozorištu je oponašao poznate osobe i tu je upoznao pevačicu Zanu Nimani koja ga je pozvala da joj se pridruži na turneji po Crnoj Gori. Pripremio je imitacije Slađane Milošević i Marine Perazić i sa Zanom nastupao duž obale. Ona ga kasnije vodi i u Sarajevo, a tamo je učestvovao u noćnom TV programu „Crna ovca“, koji su uređivali Slobodan Svrzo i Erna Perić. Emisiju je preuzimala JRT i u to vreme je bila najgledanija ponoćna emisija.

Nakon Sarajeva je počeo nastupati širom bivše Jugoslavije, a nadimak Karamela je dobio kad je imitirao Zoricu Brunclik i otpevao pesmu „Ti si moja karamela“. 1993. godine je emitovano prvo video izdanje emisije „Zlatno grlo“, a 1995. godine „Škola za pevačice“ , u kojima je imitirao popularne folk pevačice iz tog razdoblja.

Karamelina imitacija Zorice Bruclik
Karamelina imitacija Zorice Bruclikfoto: prentscreen/youtube/strahinjas

Imitacije su mu s vremenom dosadile i poželeo je dase bavi pravim medijskim poslom pa se 2005. godine zapošljava na BN televiziji. Prvo je vodio emisiju „Servis Karamela“, a onda „Preljubnike“ na Pink televiziji. Emisiju je vodio zajedno sa Suzanom Perić, a veliki broj ljudi je bio uvjren da su situacije prikazane u emisiji realne, a ne odglumljene.

Republička radiodifuzna agencija (RRA) je krajem 2012. godine naložila da Pink televizija pre početka i nakon emitiovanja postavi obaveštenje za gledaoce da su svi likovi i događaji u emisiji izmišljeni. Kasnije je Savjet RRA, nakon učestalih žalbi gledaoca, odlučio kazniti Pink televiziju i donešena je odluka da se emisija „Preljubnici“ može puštati samo nakon ponoći. Do toga je dovela jedna epizoda iz februara 2013. godine, u kojoj su prikazane scene incesta između oca i kćeri. Emisija je dva meseca kasnije prestala s emitovanjem, a nove epizode je emitovala BN televizija, ovaj put pod nazivom „Balkanske prevare“.

Stojićević je postao poznat osamdesetih godina kad je počeo da se bavi imitiranjem najpoznatijih estradnih zvezda.
Stojićević je postao poznat osamdesetih godina kad je počeo da se bavi imitiranjem najpoznatijih estradnih zvezda. foto: prentscreen/youtube/ just__mylo

Iako je rekao da prestaje s imitacijama, Karamela je nastavio s oponašanjem estradnih zvezda, ali samo u inostranstvu. Do 2010. godine je gostovao širom Europe i Amerike, a želja mu je da obiđe i Australiju.

Nakon pauze zbog oporavka od srčanog udara, 2016. godine se vratio na posao i počeo sa snimanjem emisije „Tragovi istine“, o ubistvima u Srbiji. Emisija prenosi emotivne ispoviesti i bavi se otkrivanjem razloga stravičnih ubistava, razgovorima s ubicama i rekonstrukcijom događaja.

U junu 2017. godine počinje voditi emisiju „Mirotvorci“ na Pink televiziji. Emisija prati zanimljive životne priče, a Karamela i ekipa emisije daju sve od sebe da pomire zavađene strane.

Karamela kao Vesna Zmijanac - Sebi sam bila i rat i brat
Karamela kao Vesna Zmijanac - Sebi sam bila i rat i bratfoto: prentscreen/youtube/ Vesna Zmijanac

Najveća dostignuća

Goran Stojićević Karamela 2005. godine započinje svoju voditeljsku karijeru i od tada je uređivao i vodio nekoliko emisija, ali najveću popularnost je doživeo osamdesetih godina imitirajući poznate osobe. Kao imitator je gostovao na koncertima Lepe Brene i Harisa Džinovića.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Poznati.info)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.