OPAKA BOLEST PLUĆA JE ODNELA NA ONAJ SVET, GLUMICU SVI PAMTE: Gledali ste je u POPULARNOJ seriji FOTO
Vojka Ćordić Čavajda, Foto: DOMACE SERIJE - FILMOVI / YOUTUBE PRINTSCREEN

tužno

OPAKA BOLEST PLUĆA JE ODNELA NA ONAJ SVET, GLUMICU SVI PAMTE: Gledali ste je u POPULARNOJ seriji FOTO

Svi je pamte po talentu i lepoti, a srca publike je osvojila u popularnoj seriji

Objavljeno: 22:37h

Glumica Vojka Ćordić Čavajda ostala je upamćena po brojnim ulogama koje je odigrala, a mlada je izgubila borbu sa opakom bolešću.

Srpska glumica rođena je 26. aprila 1962. godine u Beogradu, gde je i diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti.

Prvu ulogu dobila je u televizijskoj drami "Terasa", a prvu filmsku ulogu 1984. godine u filmu "Moljac", nakon čega su svi zapazili njen talenat, ali i lepotu.

Vojka je veliku popularnost stekla ulogom Zage u TV seriji "Dome, slatki dome", zapažene uloge imala je i u filmovima "Mi nismo anđeli" i "Velika frka", kao i u seriji "Gore dole".

Sredinom devedesetih Vojka se na duže vreme povukla iz javnosti, a pred publiku se vratila 2003. godine u seriji "Neki novi klinci", što je nažalost bila i njena poslednja uloga.

Mlađe generacije pamte je upravo po "Nekim novim klincima", jednoj od tada najpopularnijih tinejdžerskih serija, gde je tumačila lik tetkice Rose.

Ubrzo nakon ovog projekta Vojka je obolela od raka pluća. Tešku borbu sa karcinomom izgubila je 27. maja 2005. godine, u 43. godini života.

Osim po ulogama, ostala je upamćena po vedrom duhu i lepoti, a o njenom privatnom životu nije se znalo mnogo. Vojkina sestra, novinarka Mina Vidaković, koja već godinama živi u Hagu, bila je udata za njenog kolegu - glumca Baneta Vidakovića.

Bonus video:

04:06

EVO DA LI SE VIĐA SA BIVŠIM MUŽEM: Emina Jahović za Espreso progovorila o Mustafi

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.