MRAČNA TAJNA DUNAVA: Priča o njegovoj MISTERIZNOJ SMRTI i danas izaziva JEZU, telo NIKADA nije pronađeno
Pevač, Foto: prentscreen/youtube/StudioMMI Dusan Kostic i Juzni Vetar

pod velom tajni

MRAČNA TAJNA DUNAVA: Priča o njegovoj MISTERIZNOJ SMRTI i danas izaziva JEZU, telo NIKADA nije pronađeno

O ovom događaju kruže mnoge priče

Objavljeno:

Dušan Kostić bio je pevač narodne muzike, poznat po pesmama "Sačuvaj tajnu", "Ljubavi moja" i "Šta li noćas rade moje ljubavi stare." Rođen je u Leskovcu, ali se još kao mlad preselio u Mali Mokri Lug, nadomak Beograda. Tu je i započeo svoju pevačku karijeru. Kratko je sarađivao sa Južnim vetrom, a onda je 1996. godine izvršio samoubistvo.

Kostić je izvršio samoubistvo 13. maja 1996. godine tako što je skočio u Dunav sa Pančevačkog mosta, a telo nikada nije pronađeno. Pevač je viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41.

Na mestu nesreće pronađena je Duškova torbica sa ličnim dokumentima.

Dušan Kostić bio je pevač narodne muzike, poznat po pesmama 'Sačuvaj tajnu', 'Ljubavi moja' i 'Šta li noćas rade moje ljubavi stare.'
Dušan Kostić bio je pevač narodne muzike, poznat po pesmama "Sačuvaj tajnu", "Ljubavi moja" i "Šta li noćas rade moje ljubavi stare."foto: prentscreen/youtube/ Razija Ramic Fischer

Jedini očevidac skoka s mosta bio je radnik ŽTP, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač.

Kostićevo telo nikad nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer mu je popularnost drastično opala. Treća verzija, pak, sigurno je i najčudnija – Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Kostić je izvršio samoubistvo 13. maja 1996. godine tako što je skočio u Dunav sa Pančevačkog mosta, a telo nikada nije pronađeno.
Kostić je izvršio samoubistvo 13. maja 1996. godine tako što je skočio u Dunav sa Pančevačkog mosta, a telo nikada nije pronađeno. foto: prentscreen/youtube/ Razija Ramic Fischer

Prave razloge verovatno niko nikada neće saznati, a njegova supruga otkrila je jednom prilikom da joj neki detalji ove situacije i dalje nisu logični.

„U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva, nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače“, otkrila je Nevenka svojevremeno.

„I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno“.

Nekoliko dana nakon tragedije na adresu njegove supruge, ali i adresu kuće Duškovih roditelja u Leskovcu stiglo je pismo sa kratkom porukom: „Mnogo vas volim, oprostite mi“.

Bonus video:

05:11

ĐUS ZA ESPRESO POSLE 100 GODINA: Reper o ESTRADI, evo kako komentariše SKANDALE

(Espreso/Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.