OVO JE PRAVO POREKLO SAŠE VIDIĆA: Svi su mislili da je ROĐEN U SRBIJI, ali to NIJE TAČNO
Saša Vidić, Foto: Dragana Udovičić

niko nije znao

OVO JE PRAVO POREKLO SAŠE VIDIĆA: Svi su mislili da je ROĐEN U SRBIJI, ali to NIJE TAČNO

Na početku svoje karijere, Saša Vidić je bio predstavnik urbanog dizajna, te je bio i osnivač modne marke „Broz“, a svoju prvu reviju kojom je predstavio ovaj brend, održao je 1997. godine, u metro stanici „Vuk“, u Beogradu

Objavljeno: 13:59h

Saša Vidić koji je preminuo danas 24.aprila u KBC Bežanijska kosa bio je jedan od naših najpoznatijih modnih kreatora i stilista. Sarađivao je našim najvećim zvezdama a ostaće upamćen i kao osoba „oštrog jezika“ i jasnih stavova po pitanju oblačenja javnih ličnosti na našoj sceni.

Kreator je poznat i po tome što je lično osmislio i kreirao dresove za srpske sportiste za Olimpijadu u Londonu, ali je uradio i dresove za srpsku fudbalsku reprezentaciju, za proteklo Svetsko prvenstvo u fudbalu, a koje je održano u Rusiji ove godine.

saša vidić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

Rođen je u selu Mlaka u Hrvatskoj, 18. januara 1971. godine, a svoje osnovno i srednje obrazovanje je završio u Pakracu. Jedno vreme je poznati kreator živeo i u Banja Luci, da bi se kasnije preselio kod svog ujaka u Beograd, u elitno naselje Bežanijska kosa, a kada je pobegao od rata u Bosni kao izbeglo lice. Iako ga je pored mode, veoma zanimao i dizajn enterijera, Vidić je istakao da nikako ne bi uspeo u tom poslu, jer je potrebno puno truda, školovanja, talenta i samopouzdanja, te da je on vrlo pak nesigurna osoba, iako se u javnosti drugačije predstavlja.

Na početku svoje karijere, Saša Vidić je bio predstavnik urbanog dizajna, te je bio i osnivač modne marke „Broz“, a svoju prvu reviju kojom je predstavio ovaj brend, održao je 1997. godine, u metro stanici „Vuk“, u Beogradu što je izazvalo oprečne reakcije šire javnosti, te i modnih stručnjaka, ali je već tada bilo jasno, da se na modnoj sceni pojavio neko ko je spreman na uspeh i ko ima već izgrađene ideje i lični pečat. Nakon početnog uspeha pomenute robne marke, Saša Vidić je izgubio inspiraciju jer je shvatio da se svi oblače po „kalupu“ i da nema šanse da uspe u svom ekstravagantnom stilu kreiranja, te se zaposlio kao kostimograf na RTS-u, da bi kasnije postao deo industrijske proizvodnje, i kreirao je svoje modele za poznati brend „Zekstra“, punih 14 godina.

Međutim, Saša Vidić je svoju veliku priliku da se iskaže u modi, video u ponudi da postane lični stilista javnim ličnostima, a pre svega pop i folk pevačicama, te je karijeru započeo saradnjom sa Jelenom Karleušom, da bi posle toga potpuno promenio imidž Svetlane Seke Aleksić, nakon što je ona 2005. godine, otpevala svoj veliki hit „Crno i zlatno“. Ipak, njegovo najveće postignuće je saradnja sa Svetlanom Cecom Ražnatović, kojoj je bio lični stilista dugi niz godina.

Saša Vidić
foto: © ATA Images

Saša Vidić često je isticao da su jedine dve „prave“ kreatorke na našoj modnoj sceni Verica Rakočević i Dragana Ognjenović, dok su svi ostali, samo kreatori „u pokušaju“. Poznati kreator je bio gostujući član žirija u nekoliko emisija „Zvezde Pinka“, a takođe je 2014. godine učestvovao u šou programu „Ples sa zvezdama“, koji je imao humanitarni karakter.

Bonus video:

00:36

VAKCINIŠIMO SE BUDIMO ODGOVORNI: Saša Vidić

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.