POLA VEKA NIKO NE ZNA GDE JE I ŠTA RADI: Jugosloveni ga OBOŽAVALI u Pozorištu u kući, ovako danas izgleda Borko
Pozorište u kući, Foto: prentscreen/youtube/ Александар Јеловац

nekad i sad

POLA VEKA NIKO NE ZNA GDE JE I ŠTA RADI: Jugosloveni ga OBOŽAVALI u Pozorištu u kući, ovako danas izgleda Borko

"Pozorište u kući" bila je sigurno omiljena serija u mnogim domovima širom tadašnje zemlje.

Objavljeno: 12:07h

Među ličnostima koje su nestale sa lica Zemlje osamdesetih godina nalazi se zauvek mladi i simpatični dečačić Goran Trifunović, poznatiji kao Borko Petrović, koga pamtimo po seriji "Pozorište u kući".

Serija prati život porodice Petrović koja je bila je tipična jugoslovenska porodica sedamdesetih godina. Rodoljub Petrović je vozio fiću, i sanjao o tristaću. Kućnu pomoćnicu Tinu, studentkinju iz unutrašnjosti, je mogao držati jer ona ujedno bila i podstanarka, pa su se troškovi međusobno "prebijali". Radnja serije se odvija u beogradskom naselju Karaburma.

Zbog velike popularnosti širom bivše Jugoslavije, serija je dobila nastavke. Nakon raspada SFRJ dobila je i čak dva rimejka - u Srbiji 2007. godine je snimljen rimejk pod originalnim naslovom, a u Hrvatskoj pod nazivom "Kazalište u kući".

Trifunović nije zaradio slavu posle serije, verovatno svojevoljno, a nije zaradio ni dinara tokom same serije! Njegovo učešće je bilo u sklopu radio-grupe mladih talenata u Radio-Beogradu, tako da su mu glumački uspesi donosili samo bodove od kojih je mogao da dobije letovanje, na primer.

Većina dece glumaca iz domaćih TV radova nisu postali odrasli glumci, a za Borka, tj. Gorana to je donekle i očekivano, tvrde mediji. Pored ove serije, Goran se pojavio u po jednoj epizodi "Izdanaka iz opaljenog grma" i emisije "Obraz uz obraz", pa polako priveo kraju šepurenje pred kamerom u životnom dobu kad većina glumaca to tek počne da radi, sa dvadesetak godina.

U staroj Jugoslaviji stekao je veliku popularnost
U staroj Jugoslaviji stekao je veliku popularnostfoto: Facebook printscreen/Bojan Jovanovic

Danas je Goran direktor produkcijske kuće Studio 4. Studio 4 je produkcijska kuća iza koje stoji veliki broj poznatih reklama, poput onih razne napitke, banke i fabrike i danas izgleda kao na slici gore.

Bonus video:

00:24

ESPRESO NA LICU MESTA! ACO PEJOVIĆ DOŠAO NA MAC: Evo šta kaže o Emini Jahović

(Espreso/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.