SRPSKO KOLO SE VILO USRED AMERIKE: Naša poznata GLUMICA sitno PLETE, fotka PRAVI HIT na mrežama
Kolo, Foto: prentscreen/facebook/SERBIAN ORTHODOX CATHEDRAL OF ST. SAVA IN NEW YORK - САБОРНА ЦРКВА СВ. САВЕ

divno

SRPSKO KOLO SE VILO USRED AMERIKE: Naša poznata GLUMICA sitno PLETE, fotka PRAVI HIT na mrežama

Ovim postupkom oduševila je sve.

Objavljeno:

U crkvi "Svetog Save" u Njujorku održana je prva Vaskršnja liturgija nakon sedam godina, pošto je svetinja 2016. godine izgorela u požaru. Pravoslavni vernici, posle službe opleli su užičko kolo, a među narodom bila je i naša glumica Katarina Radivojević, koja je pokazala zavidno umeće igranja narodnog kola.

Na Menhetnu okupilo se na stotinu vernika, koji su se pričestili, a zatim i zaigrali kolo.

Glumica Katarina Radivojević oduševila je sve kada se kao i sav normalan svet uhvatila za ruke sa svojim zemljacima i počela da "plete" nogama.

Glumica Katarina Radivojević oduševila je sve kada se kao i sav normalan svet uhvatila za ruke sa svojim zemljacima i počela da 'plete' nogama.
Glumica Katarina Radivojević oduševila je sve kada se kao i sav normalan svet uhvatila za ruke sa svojim zemljacima i počela da "plete" nogama.foto: prentscreen/facebook/SERBIAN ORTHODOX CATHEDRAL OF ST. SAVA IN NEW YORK - САБОРНА ЦРКВА СВ. САВЕ

"Bravo braćo i sestre", "Bravo devojke, juhuu", bili su samo neki od komentara uz video.

- Ovogodišnji Vaskrs za Srbe u Njujorku posebno je radostan jer su dočekali da prisustvuju prvoj uskršnjoj službi posle sedam godina od tragičnog požara u kom je crkva izgorela na Vaskrs 2016. godine - rekao je nakon službe protojerej stavrofor Živojin Jakovljević, starešina tog Sabornog hrama za Tanjug, a prenele su Novosti.

Te 2016. godine, upravo na Uskrs crkva "Svetog Save" izgorela je u požaru, a njegova obnova traje i dalje sedam godina kasnije. Kako se na kraju ispostavilo, požar nije podmetnut već je u pitanju bio nesrećan slučaj, pošto su se zapalile sveće.

Prvu liturgiju nakon incidenta održao je patrijarh Porfirije ove godine 5. februara.

- Ljudi, sedam godinama nam je crkva na Menhetnu bila van stroja. Mogli smo mi to blje, verujem u to. Ali je najvažnije da se pravoslavni srpski narod vratio u svoj hram. Bilo bi dobro da svi razmislimo da li možemo nešto da uradimo kako bismo crkvu dodatno adaptirali - napisao je jedan vernik u grupi "Srbi u Njujorku."

Bonus video:

01:57

MARIJA I MARKO BULAT PONOVO ZAJEDNO! OGLASILI SE ZA ESPRESO POSLE SKANDALA: Iskreno o svemu, privatnost na tacni

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.